externe

Propagandistul Soloviov, acuzat de „minciuna” de catre un invitat la propria emisiune TV. L-a dat afara, in direct

Cel mai cunoscut propagandist al Kremlinului a fost numit mincinos in timpul unei discutii aprinse in direct la televiziunea de stat, in timpul propriei sale emisiuni, relateaza Newsweek.

Prezentul TV Vladimir Soloviov, una dintre figurile cele mai proeminente din mass-media sustinuta de Kremlin, l-a dat afara din emisiune pe Vitali Tretiakov, jurnalist si decan la Universitatea de Stat Lomonosov din Moscova, dupa un schimb dur de cuvinte.

In timpul emisiunii TV, Soloviov a devenit frustrat dupa ce Tretiakov a inceput sa intrerupa un alt invitat. El l-a acuzat apoi pe decanul universitatii ca isi exprima in mod regulat opinii negative in timpul discutiilor la emisiunile sale.

„Nu trebuie sa minti”, a spus Tretiakov.

Soloviov i-a raspuns: „Ma tem ca tu si cu mine va trebui sa ne despartim”.

„Daca ai indrazneala sa ma acuzi ca mint, ori nu intelegi prea bine ceea ce spui, ori ai incetat complet sa intelegi sensul cuvintelor. Vitalii Tovievici [prenume], cu tot respectul pentru tine, NU voi permite nimanui sa ma acuze ca mint”, a spus Soloviov. Tretiakov a iesit apoi din studio, in direct.

Nu este prima data cand Soloviov a dat afara oaspetii care au fost invitati sa participe la emisiunile sale. In aprilie 2020, propagandistul de la Kremlin i-a cerut expertului ucrainean Viaceslav Kovtun sa plece dupa ce a criticat actiunile membrilor Garzii Nationale a Rusiei.

Soloviov isi foloseste de obicei emisiunile pentru a amplifica propaganda de la Kremlin. De cand a inceput invazia Ucrainei de catre Rusia, in februarie 2022, el a cerut adesea Moscovei sa atace membrii aliantei militare NATO din cauza ajutorului oferit Kievului, fie a propus ideea trecerii la un razboi nuclear.

In februarie 2024, la doi ani de razboi, el a lansat ideea de a lovi cartierul general al aliantei militare NATO din Bruxelles, Belgia.

„Din anumite motive, membrii NATO au sentimentul, asa cum a spus un comandant ceh, ca sunt pregatiti pentru un razboi cu Rusia si ca acest razboi va fi purtat cu mijloace non-nucleare”, a spus Soloviov. „De ce? Pentru ca asta vor ei?”, a continuat el.

Soloviov a adaugat ca Rusia ar trebui sa treaca la utilizarea armelor nucleare pentru a arata ceva Occidentului.

„Un milion de piese de munitie! Golirea propriilor stocuri. Asta inseamna ca Europa este goala! In acest moment, nu au munitie”, a spus propagandistul de la Kremlin. Soloviov a adaugat ca membrii NATO ar trebui sa inteleaga ca Rusia ii poate ataca, inclusiv cu arme nucleare.

„Daca cineva nu intelege ca este in razboi cu noi, asculta-i pe oamenii nostri din prima linie. Nu au nicio indoiala despre cine se confrunta cu noi”, a spus Soloviov. „Loviti sediul [NATO]!”, a mai spus el.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Danemarca vrea sa ridice bariere in calea „flotei fantoma” de petroliere rusesti care trec prin stramtorile daneze spre Marea Baltica. Anuntul guvernului de la Copenhaga

Danemarca ia in considerare modalitati de a limita trecerea vechilor petroliere care transporta petrol rusesc…

29 de minute ago

Noua super-drona maritima a Ucrainei, poate sa transporte 150 kg de explozibili si este dotata cu sistemul Starlink

Noua drona maritima ucraineana Stalker 5.0, care poate atinge o viteza de peste 75 km/h,…

53 de minute ago

Inca un accident de tren in India, un tren de marfa s-a ciocnit cu unul de pasageri. Cel putin 8 morti, zeci de raniti – Video

Cel putin opt persoane au fost ucise si zeci de alte persoane au fost ranite…

O oră ago

Cum au salvat americanii un echipaj al unei nave grecesti atacata de rebelii Houthi. Un elicopter militar i-a transportat pe USS Philippine – Video

Comandamentul Central al Fortelor Navale ale SUA (NAV) a anuntat ca a salvat echipajul cargoului…

3 minute ago

Perchezitii la seful Politiei Cluj, dosar de fapte de coruptie. El este nepotul lui Ioan Rus, fost ministru de Interne

Luni dimineata au loc perchezitii in birourile IPJ Cluj, fiind vizata si politia rutiera. Este…

2 ore ago