Propunerea unui partid din Germania: Imigrantii ilegali sa fie trimisi pe INSULE din afara Europei

externe

Migrantii ale caror solicitari de azil sunt respinse ar trebui sa fie gazduiti pe insule din afara Europei, a declarat sambata copresedinta partidului Alternativa pentru Germania (AfD, populist si antiimigratie), Frauke Petry, informeaza agentia de presa DPA, citata de Agerpres.

Petry a mai cerut ca Oficiul Federal pentru Migratie si Refugiati (BAMF) sa fie regandit si sa se transforme intr-o autoritate pentru „contramigratie”.

„Aceasta autoritate va trebui apoi sa-i transporte pe migrantii ilegali si pe cei ale caror cereri de azil au fost respinse pe doua insule din afara Europei, aflate sub protectia Natiunilor Unite”, a spus Petry.

Barbatii care calatoresc singuri ar urma sa fie separati de femei si de familii, a continuat ea. „Acest lucru este mai eficient din punct de vedere al costurilor si, mai presus de orice, este mai sigur pentru femei, comparativ cu ceea ce se intampla in prezent”, a sustinut Petry.

„Autoritatea pentru Contramigratie” ar urma sa se asigure „ca toti oamenii care au intrat ilegal vor parasi aceasta tara cat mai repede cu putinta”, potrivit copresedintei AfD.

Petry crede totodata ca va trebui sa se renunte la acordul dintre Uniunea Europeana si Turcia pe tema migrantilor si ca ar trebui deportati mult mai multi oameni. „Pana acum, in 2016, s-au inregistrat doar 13.743 de deportari, ceea ce este absurd dat fiind sutele de mii de migranti ilegali aflati in prezent in Germania”, a apreciat ea, facand referire la cifrele date publicitatii luna trecuta de politia germana.

DPA aminteste ca planul lui Petry are un precedent: Australia ii trimite pe solicitantii de azil care incearca sa ajunga in aceasta tara la bordul unor ambarcatiuni in centre de primire situate pe insule izolate, Nauru si Manus, unde, potrivit organizatiilor pentru apararea drepturilor omului, migrantii au de suferit din cauza abuzurilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: