Propuneri scandaloase pentru CA al Nuclearelectrica. PSD si ALDE isi „planteaza” oamenii si in compania care asigura 20% din energia Romaniei

news

Dupa propunerile scandaloase pentru Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, Ministerul Energiei nu se dezice nici cand vine vorba de Nuclearelecrica (SNN), o alta companie de importanta vitala, care asigura 20% din consumul national de electricitate.

Romania Libera publica lista rusinoasa a propunerilor pentru Nuclearelectrica: Pentru doua persoane, exista intentia de a fi prelungit mandatul cu inca patru ani: Daniela Lulache, membru CA si actulul director general, cunoscuta pentru apropierea sa de sefii ALDE, si Bogdan Stanescu, renumit pentru cele 25 de functii din partea statului. Ceilalti sunt propusi ca membri interimari pe 4 luni, majoritatea dintre ei neavand nicio pregatire in domeniu, intre care se afla si o fosta consiliera a premierului Grindeanu.

Iata lista propunerilor scandaloase:

Andreas Eva-Georgeta a fost consiliera pe relatii externe a actualului premier Sorin Grindeanu pe vremea cand acesta era presedintele Consiliului Judetean Timis, ocupand, potrivit datelor de pe site-ul CJ Timis, functia de Sef Serviciu Relatii Externe. Este licentiata la Universitatea Europeana din Lugoj, Facultatea de Drept.

Anton Cristian Romulus a absolvit Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Management. A candidat, in mai 2016, din partea ALDE pentru functia de consilier in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Potrivit listei de candidaturi (pozitia 23), nu detinea nicio functie nicaieri, avand trecuta ocupatia „liber profesionist”.

Gentea Cristian este membru PSD din 1996, in prezent fiind consilier local in Pitesti, presedinte al PSD Pitesti si secretar executiv interimar al PSD Arges.

Lulache Daniela, cu diplima de economist de la ASE, este, din 2013, actualul director general al Nuclearelectrica, dar si membru in Consiliul de Administratie al companiei. Lulache a fost in atentia presei din cauza veniturilor uriase incasate din functiile publice pe care le-a detinut, unde a fost numita dupa ce l-a nasit pe liberalul Cristian David, fost ministru de Interne.

Tot presa a mai scris despre ea ca a fost partenera de afaceri a lui Cristian Zgabercea, finul „baronului de Constanta” Nicusor Constantinescu. De asemenea, presa a mai dezvaluit despre fostul ei sot, Cristian Lulache, de care a divortat in 2013, ca a fost partener de afaceri cu generalii Victor Atanasie Stanculescu, fostul prim-adjunct al ministrului Apararii in regimul Ceausescu, si Marius Opran. Cristian Lulache este fiul generalului Lulache, fost sef al Directiei de mobilizare din Ministerul Apararii.

Misa Ionut (42 de ani) ocupa, in prezent, functia de director general al Directei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF. In ianuarie 2017, a fost numit secretar de stat in Ministerul Finantelor.

Stanescu Bogdan este si acum membru in CA la Nuclearelectrica. El este celebru pentru cele 25 de functii detinute simultan in institutii si companii de stat, anul trecut.

Tatar Florin-Constantin a fost, pana de curand, presedintele Agentiei Nucleare si pentru Deseuri Radioactive. Institutia are doua functii cheie: depozitare (prin care se asigura depozitarea definitiva, in conditii de siguranta, a deseurilor radioactive rezultate din ciclul combustibilului nuclear si a deseurilor radioactive rezultate din aplicatiile tehnicilor si tehnologiilor nucleare in industrie, medicina, agricultura si in alte domenii de interes socioeconomic, inclusiv a celor rezultate din dezafectarea instalatiilor nucleare si radiologice) si administrare (prin care se asigura gestionarea resurselor financiare destinate gospodaririi in siguranta a deseurilor radioactive si a resurselor financiare destinate dezafectarii instalatiilor nucleare si radiologice). Este tot din Constanta, unde a absolvit Facultatea de Automatizari si Calculatoare.

Tudorache Iulian Robert este, din februarie 2017, secretar de stat in Ministerul Energiei. Hotnews a scris despre el ca este seful ALDE Pitesti, apropiat de Andrei Gerea, fost ministru al energiei si actual deputat ALDE de Arges. Tudorache a candidat fara succes la Senat, pe listele ALDE Arges, insa a ajuns consilier local, dupa alegerile din vara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: