Protejata lui Dragnea este data afara din Guvern? Intalnire de urgenta intre premierul Tudose si Carmen Dan

news

Premierul Mihai Tudose a chemat-o in biroul sau pe Carmen Dan, imediat dupa sedinta de guvern in care a anuntat ca nu il demite pe seful Politiei Romane.

Premierul Mihai Tudose a anuntat, miercuri, ca a avut o discutie cu seful Politiei Romane, Bogdan Despescu, si ca a inteles ca nominalizarea pentru inlocuirea acestui a fost declinata, astfel ca i-a cerut ca intr-o saptamana sa ii prezinte un raport cu masurile luate urmare a cazului agentului de Politie care a agresat sexual doi minori intr-un lift. Premierul a felicitat Politia pentru ca l-a prins pe agresor in doua zile.

Premierul a spus ca Bogdan Despescu i-a prezentat raportul de activitate, care a fost gata in aceasta dimineata.

„Am inteles din surse ca noua propunere (Catalin Ionita, propus de Carmen Dan interimar la conducerea Politiei Romane – n.r.) si-a declinat intentia de a ocupa aceasta functie. L-am rugat pe domnul Despescu sa imi prezinte intr-o saptamana masurile luate de domnia sa. Este de remarcat, totusi, ca faptasul a fost prins in doua zile. De ce nu s-au luat si alte masuri, domnul Despescu are la dispozitie o saptamana sa imi prezinte”, a spus premierul la inceputul sedintei de Guvern.

Bogdan Despescu s-a intalnit miercuri dimineata cu premierul Mihai Tudose la sediul Guvernului, pentru a-i prezenta un raport de activitate.

Seful Politiei Romane are rang de secretar de stat, iar ordinul de eliberare din functie a acestuia ar trebui semnat de premierul Mihai Tudose.

Ministrul Carmen Dan a anuntat, marti, ca a transmis premierului propunerea de schimbare din functie a sefului Politiei Romane Bogdan Despescu, care va fi inlocuit de Catalin Ionita ca interimar, ea spunand ca este total nemultumita de explicatiile pe care le-a primit din partea Politiei Romane in cazul politistului acuzat de agresiuni sexuale si considera insuficiente masurile anuntate.

Conducerea Politiei Romane a anuntat marti ca seful politistului de la Brigada Rutiera a Capitalei acuzat ca a agresat sexual doi copii in liftul unui bloc din Drumul Taberei a fost eliberat din functie „pana la clarificarea situatiei”, iar sefii de schimb, precum si psihologul unitatii din care facea parte politistul vor fi cercetati disciplinar. De asemenea, a fost informat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la initierea unei analize privind modul de instrumentare a dosarelor in care este cercetat politistul rutier, iar, in functie de rezultatul acesteia, dispunerea de masuri legale, a mai anuntat Politia Romana.

Ulterior, ministrul Carmen Dan a organizat o conferinta de presa in care a spus ca este este total nemultumita de explicatiile pe care le-a primit din partea Politiei Romane in cazul politistului acuzat de agresiuni sexuale si considera insuficiente masurile anuntate.

„Am constatat ca pana in prezent nimeni dintre sefii din Politie nu au inteles sa isi asume responsabilitatea pentru faptul ca politistul a fost mentinut in functie in ciuda tuturor cazurilor in care este suspect. Descoperim ca superificialitatea testarilor a dus la mentinerea in sistem a unor persoane cu probleme psihice”, a declarat ministrul de Interne.

Carmen Dan s-a declarat nemultumita de faptul ca nicio persoana care ocupa functii de conducere in Politia Romana nu a iesit public sa dea explicatii. Ea a anuntat ca i-a trasnmis premierului propunerea de schimbare din functie a sefului Politiei Romane Bogdan Despescu si ca se asteapta ca seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, Radu Gavris, precum si seful de la Control Intern al Brigazii Rutiere „sa faca un pas in spate”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: