„Protejati-va FEMEILE”. Mesaj afisat de galeria Poloniei in timpul unui meci cu Germania

externe

Sustinatorii echipei de volei masculin a Poloniei au afisat un banner imens in timpul unui meci cu Germania pe care scria „Protejati-va femeile, nu democratia noastra”.

Polonia a devenit recent o tinta a criticilor UE din cauza unor masuri controversate adoptate de noul guvern de a Varsovia. Suporterii au tinut astfel sa le spuna germanilor ca au probleme mai mari, cu referire la atacul imigrantilor asupra unor femei la Koln, decat situatia politica din Polonia.

Ministrul polonez de externe, Witold Waszczykowski, l-a convocat pe ambasadorul Germaniei la Varsovia din cauza „declaratiilor antipoloneze ale unor politicieni germani”, a indicat ministerul intr-un comunicat, citat duminica de AFP.

„Ministrul Witold Waszczykowski l-a invitat luni pe ambasadorul Republicii Federale Germane, Rolf Nikel, in urma declaratiilor antipoloneze ale unor oameni politici germani”, potrivit comunicatului Ministerului polonez de Externe.

Purtatorul de cuvant al ministerului, Artur Dmochowski, a indicat presei ca aceasta intalnire va avea loc luni dimineata.

Seful diplomatiei poloneze doreste sa transmita ambasadorului „o pozitie in apararea intereselor si imaginii Poloniei”, a indicat acesta postului de televiziune privat TVN24.

Purtatorul de cuvant a refuzat sa precizeze care declaratii ale politicienilor germani au iritat Varsovia.

Mai multi oameni politici din Germania si alte tari din UE si-au exprimat recent rezervele asupra evolutiei statului de drept in Polonia dupa reformele introduse de conservatorii aflati la putere de doua luni, in special in domeniul justitiei si al presei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: