Protest de amploare al politistilor in fata Guvernului. Ministrul de Interne, „blonda lui Dragnea”, tinta a ironiilor manifestantilor

news

Mii de politisti protesteaza sambata in Bucuresti fata de nivelul salariilor. Ei s-au strans initial in fata Ministerului de Interne dupa care au plecat in mars spre sediul Guvernului.

Peste 4.000 de politisti se aflau, la orele pranzului, in fata Palatului Victoria.

Restrictiile de trafic au intrat in vigoare la ora 8.00, protestul politistilor incepand la scurt timp.  Ei au pancarte cu „Modernizati sediile/posturile de politie”, „Munca suplimentara neplatita=sclavie”, „Vreti sa oferiti servicii europene cu salarii de 2 bani?”, „Raportam: ploua in posturile de politie”, relateaza News.ro.

Politistii cer majorarea salariilor, eliminarea diferentelor mari de salarizare dintre agenti si ofiteri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, si nu la cel din 2009, precum si modificarea unor prevederi privind programul de lucru si repausul saptamanal.

„Oamenii legii sunt extrem de suparati si spun ca au ajuns la capatul rabdarii. Desi in bilanturi rezultatele lor sunt din ce in ce mai bune, iar aprecierea pentru ei reiese constant din comunicate ori din discursuri pe la tribune politice, guvernatii nu-i iau in calcul atunci cand vine vorba despre bani. Salariile de baza/indemnizatiile si sporurile acordate personalului platit din fonduri publice din institutiile si autoritatile publice ale administratiei publice locale au fost majorate cu 20% fata de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017, iar salariile si sporurile personalul din cadrul institutiilor publice de spectacole sau concerte, au fost majorate cu 50%. De majorari substantiale au beneficiat si angajatii din familiile ocupationale invatamant si sanatate”, au transmis Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual si Pro Lex, printr-un comunicat de presa.

Foto: Adevarul

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: