Protest furios in Piata Victoriei dupa inlaturarea lui Lazar: „In ce fel de tara vrei sa traiesti? Hai ACUM in strada!”

news

Potestatarii #Rezist se strang din nou in Piata Victoriei. Anuntul a fosyt facut imediat dupa ce ministrul Justitiei a anunta ca solicita revocarea din functie a lui Augustin Lazar.

UPDATE In jur de 200 de oameni s-au aflat in Piata Victoriei pentru a protesta fata de revocarea lui Lazar.

„Unul dintre putinii oameni onesti si curajosi in fata politicianismului, Procurorul General, Augustin Lazar, este azi inlaturat de Tudorel Toader, ministrul justitiei, un personaj politic pus de PSD-ALDE. Mai devreme a fost declansata procedura de revocare din functie.

In ce fel de tara vrei sa traiesti? Hai ACUM in strada! Ne vedem in Poata Victoriei astazi incepand cu ora 20:00.

Dosarul de la PG referitor la abuzurile jandarmeriei din 10 August precum si toate dosarele instumentate de PG sunt in pericol. Ne asteptam ca TOATE dosarele facute cat a fost Lazar la PG sa fie contestate”, anunta Coruptia Ucide.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat miercuri ca va declansa procedura de revocare din functie a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar.

El a prezentat raportul privind activitatea manageriala a procurorului-sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

„In temeiul prevederilor articolului 54, alineatul 4, coroborat cu articolul 51, alineatul 2, litera b din Legea 303/2004, cu modificarile, completarile ulterioare privind statutul judecatorilor si procurorilor declansez procedura de revocare din functie a procurorului general al Romaniei, domnul Augustin Lazar”, a anuntat Toader, la Ministerul Justitiei.

El a adaugat ca raportul de evaluare, insotit de propunerea de revocare a procurorului general, va fi transmis miercuri seara catre Sectia pentru procurori a CSM in vederea studierii, analizarii si elaborarii avizului consultativ, precum si presedintelui Romaniei pentru a decide potrivit competentelor legale ce ii revin.

Ministrul Justitiei a afirmat ca faptele enumerate in raport sunt „de netolerat” intr-un stat de drept, iar activitatea manageriala a lui Lazar contravine obligatiilor constitutionale si legale.

„Consideram ca actele si faptele enumerate in prezentul raport, de netolerat intr-un stat de drept, demonstreaza ca activitatea manageriala a domnului Augustin Lazar contravine obligatiilor constitutionale si legale. In aceste conditii, nu se mai poate sustine ocuparea in continuare si exercitarea de catre domnia sa a functiei de conducere din cadrul Ministerului Public. Toate elementele prezentate sustin gravitatea comportamentelor, mesajelor publice ale procurorului general, care, prin managementul realizat, a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul sau constitutional”, a sustinut Tudorel Toader.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: