news

Protestatari din Piata Victoriei au mers la sediul DNA pentru a-i multumi lui Kovesi: „Nu abandonam” – Video

Mai multi activisti ai grupului #Rezistenta, o miscare a societatii civile nascuta in timpul protestelor care au loc constant in Piata Victoriei din Bucuresti, de cand PSD a incercat pentru prima data sa modifice legile justitiei, prin OUG13, au mers la sediul DNA pentru a-i multumi Laurei Codruta Kovesi pentru intreaga activitate.

Protestatarii au afisat pe fatada institutiei mesajul „Multumim DNA”, scris cu litere volumetrice.

Reactia vine in contextul in care Laura Codruta Kovesi a fost revocata luni de la sefia Directiei Nationale Anticoruptie de catre presedintele Klaus Iohannis, care a fost nevoit sa respecte o decizie a CCR in acest sens.

Propunerea de revocare a fost initiata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Desi aceasta nu a primit avizul CSM, iar DNA si Parchetul General au avertizat ca nu se intrunesc conditiile legale pentru revocarea lui Kovesi, Curtea Constitutionala a decis ca presedintele Romaniei este obligat sa dea curs solicitarii Guvernului condus informal de Liviu Dragnea, liderul PSD, condamnat la inchisoare cu executare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata pe canalul Sf. Gheorghe.…

21 de minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

55 de minute ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

O oră ago