politica

Peste 3.000 de protestatari au scandat din nou „PSD, ciuma rosie” in Bucuresti. PSD a trimis provocatori, jandarmii au trebuit sa intervina – Video

Cateva sute de persoane se afla, sambata seara, in Piata Victoriei pentru a protesta fata de intentiile PSD de a amnistia si gratia marea coruptie. Numarul lor creste insa de la un minut la altul.

UPDATE 17.30 Numarul protestatarilor trece de 2.000. Ei scandeaza ”Jos comunismul”, ”Timisoara”, ”Libertate te iubim, ori invingem ori murim”, ”Pacat, pacat de sangele varsat!” si ”Jandarmeria apara hotia!”. Numarul jandarmilor a crescut si el. Se striga ”PSD ciuma rosie!”

16. 30 Deocamdata, protestul are loc in tacere. Ei au pancarte cu mesaje in memoria celor care au murit in decembrie 1989. Manifestantii urmeaza sa plece in mars spre Piata Universitatii.

La scurt timp de la debutul protestului, jandarmii au trebuit sa intervina poentru a evacua un individ care ii jignea pe protestatari:

Protestul a fost promovat de trei organizatii civice, Rezistenta, Coruptia Ucide si Initiativa Romania.

”Decembrie 1989. 1116 de oameni au murit pentru libertate. Nu au murit pentru amnistia si gratierea ticalosilor. Au murit pentru DREPTATE si pentru LIBERTATE. Acum, la mai putin de 29 de ani, lupta lor risca sa fie in zadar. Libertatea si dreptatea sunt in pericol. Pe 22 Decembrie 2018 le vom onora sacrificiul. Si vom spune ca si EI:

NU VREM INTUNERIC!

VREM DEMOCRATIE!

VREM LIBERTATE!

Rugaminte: Veniti fiecare cu cate o candela. Ne vom strange la ora 16:00 in Piata Victoriei, iar la ora 17:00 vom pleca in mars spre Piata Universitatii pentru a aprinde candele si pentru a citi numele fiecarui erou. EI au crezut in libertate in cele mai negre vremuri ale Romaniei. Voi credeti?”, se afirma pe pagina de Facebook a evenimentului.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Medici la cutite: un pacient din Slobozia asteapta de zece zile sa fie operat, dar interventia se tot amana fiindca anestezistul si chirurgul sunt certati

Un pacient internat la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia asteapta de zece zile sa fie…

10 minute ago

Finlanda va folosi militari rezervisti pentru paza granitei cu Rusia, in eventualitatea sosirii unor valuri bruste de migranti, incurajate de rusi

Finlanda planuieste sa isi schimbe regulile de recrutare pentru a permite rezervistilor sa ajute la…

25 de minute ago

Joe Biden si Donald Trump au convenit sa aiba doua dezbateri prezidentiale, in iunie si septembrie

Ultima data cand presedintele Biden sau fostul presedinte Donald Trump au participat la o dezbatere…

40 de minute ago

Din nou, mana lunga a Moscovei? Scriitorul care a incercat sa-l asasineze pe premierul slovac Fico este sustinator fervent al unui grup paramilitar pro-rus

Desi tentativa de asasinat comisa de scriitorul slovac Juraj Cintula asupra premierului Robert Fico a…

55 de minute ago

La clinica Sanador din Bucuresti, pacientii cu bilet de trimitere sunt programati la RMN doar noaptea, ca… asiguratii

O investigatie PressOne a scos la iveala un tratament „special” pentru asigurati la clinica privata…

O oră ago

Vladimir Putin a sosit la Beijing, in prima sa calatorie in strainatate dupa ce a fost reales presedinte al Rusiei

Presedintele rus Vladimir Putin a sosit in capitala chineza Beijing, in prima sa vizita in…

O oră ago