Protestul din Parlament a ajuns in marile ziare ale lumii. Jurnalistii amintesc ca Dragnea a fost condamnat pentru fraude electorale

news

Protestul din Parlament al celor 11 tineri a ajuins in marile ziare ale lumii. New York Times preia o stire scrisa de Associated Press in care se relateaza despre un „protest zgomotos” fata de legislatia care va facilita coruptia la nivel inalt.

„Protestatarii s-au aflat landa biroul lui Liviu Dragnea, liderul partidului de guvernamant, care nu poate fi premier din cauza unei condamnari pentru fraude electorale. Protestatarii au solicitat DNA ‘sa vina sa va ia’ si au afisat un banner pe care era scris ‘Cuib de hoti si de mafioti’. Televiziunile de stiri au transmis in direct.

Dragnea a refuzat sa comenteze, cand si-a facut aparitia. Maine, este asteptata sentinta intr-un proces impotriva lui Dragnea”, scrie New York Times.

Publicatia aminteste ca Dan Sova, fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat astazi la trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta.

Unsprezece protestatari Rezist s-au aflat pe holul de la plenul reunit al Parlamentului in timpul discursului premierului Viorica Dancila si au strigat ”Justitie, nu coruptie!”, ”Cuib de hoti si de mafioti”, ”Dragnea nu uita, asta nu e tara ta”, ei asezandu-se pe jos, pentru a nu fi evacuati de catre agentii de paza. In acelasi timp, s-au adunat protestatari si in fata Parlamentului, in Parcul Izvor, iar in boxe s-a auzit ”Imnul golanilor” din iunie 1990.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si premierul Viorica Dancila au iesit din sala plenului reunit protejati de parlamentarii PSD si de agenti de paza. Dragnea nu a vrut sa discute nici cu jurnalistii. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca protestul reprezinta o manifestatie fascista, afirmand ca „asa a inceput fascismul si totalitarismul in Europa”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: