Protestul #sieu. Dragnea, atac dement impotriva lui Stefan Mandachi: „Niste smecheri fac acum un metru de autostrada. Ei fac circ”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat violent pe Stefan Mandachi, omul de afaceri din Suceava care a lansat Protestul #sieu,”Romania vrea autostrazi”. El l-a acuzat ca „face circ”.

„Tipa unii acum ca nu se fac autostrazi. Niste smecheri care, vezi Doamne, fac acum un metru de autostrada. Azi, la ora 12.30, a inceput lucrul la prima autostrada din Moldova.

Ei fac circ, noi facem autostrazi, ei tipa, noi construim Romania. Acel om de afaceri, care a cheltuit 100.000 de euro pe acest circ, putea sa-i doneze pentru o casa de copii. Totul este circ, ramane la atitudinea noastra sa spunem adevarul. Sa spuneti oamenilor ce se intampla, altfel ii lasati pe acessti circari condusi de lenesi, nu mai stiu cum sa-i spun lui Iohannis, ca sa nu se supere, dar si ca sa te superi trebuie efort…”, a declarat Dragnea.

Vezi video de la minutul 22.00:

Zeci de firme, primarii, echipe sportive, personalitati, sindicate, dar si persoane fizice au anuntat ca participa la protestul ”Romania vrea autostrazi” si intrerup activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00. Tot la ora 15.00, omul de afaceri Stefan Mandachi, initiatorul protestului, inaugureaza, in localitatea Cumparatura, judetul Suceava, primul metru de autostrada construit in Moldova.

Protestul ”Romania vrea autostrazi”, pe care omul de afaceri sucevean Stefan Mandachi l-a initiat la inceputul lunii martie, a adunat zeci de adepti din intreaga tara, nu doar din Moldova.

Firme din toate domeniile, care au mii de angajati, au anuntat ca vineri, 15 martie, la ora 15.00, pentru 15 minute intrerup activitatea.

De asemenea, s-au alaturat protestului Consiliul Judetean Brasov si mai multe primarii, cele mai mari fiind cele din Iasi, Brasov si Targu Jiu.

„Trebuie sa atragem atentia asupra necesitatii construirii de autostrazi. Asa cum spuneam, nu numai Autostrada A8 este importanta, Autostrada Moldova, ci toata tara are nevoie de retea de autostrazi, pentru ca avem nevoie sa ne dezvoltam in primul rand. Ecoul nu cred ca va fi de o rezonanta mare pentru ca despre aceasta necesitate se vorbeste de prea multa vreme. Probabil, s-a erodat in mintea celor care trebuie sa decida acest subiect, dar, cel putin, vom reusi sa atragem atentia Comisiei Europene ca a devenit o problema nationala lipsa autostrazilor si ca ar trebui sa abordam urmatoarea etapa de finantare europeana intr-un mod mult mai responsabil”, a spus Mihai Chirica, la Digi FM.

„Nu cerem ceva extraordinar in schimbul taxelor si impozitelor pe care le platesc cetatenii judetului si care fac din Brasov unul dintre cei mai importanti contributori la bugetul de stat. Cerem ceva normal pentru o tara europeana. Si mai presus de toate, cerem respect!”, a transmis Consiliul Judetean Brasov.

Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociatiei ”Daruieste Viata” care construieste un spital la Bucuresti, protesteaza, la ora 15.00, in fata Ministerului de Finante.

”Avem 1 m de autostrada la Suceava si avem si SPITAL in Bucuresti” a scris Carmen Uscatu pe Facebook.

In plus, s-au alaturat protestului sindicalistii de la ROMATSA si Sindicatul National al Politistilor din Romania SNPR DECUS. Mai protesteaza fata de situatia jalnica a infrastrcturii din Romania sportivi, personalitati, dar si persoane fizice.

”Cel mai laudabil lucru pe care l-a facut Stefan Mandachi, tanarul al carui manifest a devenit viral, este ca a demonstrat ca cele doua Romanii paralele nu sunt chiar atat de paralele cand interese comune le leaga. Se pare ca si mogulii, si oamenii de rand, si oamenii de afaceri, si jurnalistii, si (unii) politicieni sunt de acord ca Romania are nevoie de autostrazi si sunt gata sa opreasca timpul in loc pentru a le cere autoritatilor sa le faca!”, a scris, pe pagina oficiala a protestului ”Romania vrea autostrazi” o persoana fizica ce a anuntat ca va intrerupe lucrurl timp de cincisprezece minute.

Tot la ora 15.00, Stefan Mandachi inaugureaza, in localitatea Cumparatura, judetul Suceava, primul metru de autostrada construit in Moldova. Metrul de autostrada a fost construit de Mandachi din banii sai, ntr-o singura zi, prin mobilizarea unei echipe de 17 oameni.

”2.000 de oameni mor anual pe soselele din Romania. Cati ar fi supravietuit daca aveam autostrazi? Noi tot inghitim si stam tacuti. Daca un angajat nu-si ia leafa in ziua stabilita ce se intampla? Sau daca firmele mele nu vireaza banii la stat pe data de 25 in fiecare luna? Dar cine raspunde ca nu avem autostrazi? Chiar ca suntem luati de prosti”, a afirmat Stefan Mandachi la initierea protestului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: