Protocol de colaborare intre ministerul lui Carmen Dan si SRI, SIE, SPP si STS. Mai avem sau nu mai avem „stat paralel”?

news

Doua ministere din Cabinetul Dancila, Apararea si Internele, au semant un protocol de colaborare cu serviciile secrete in vederea asigurarii securitatii Summit-ului de la Sibiu, eveniment la care vor participa toti liderii europeni si sefi de state si de guverne din UE.

„Comitetul Interministerial pentru Securitate ‘ROMANIA–UE 2019’”, se numeste structura aparuta in urma semnarii protocolului dintre aceste institutii. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat deseori SRI si SPP ca au constituit un „stat paralel” menit sa saboteze masurile Guvernarii PSD.

Comunicatul integral:

In contextul Summit-ului de la Sibiu, la nivelul conducerilor institutiilor din Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala – MApN, MAI, SRI, SIE, STS si SPP – a fost constituit Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMANIA–UE 2019”.

Fiecare institutie, in limitele competentelor prevazute prin lege, a stabilit si a adaptat masurile de securitate, necesare bunei derulari a evenimentelor din 9 mai 2019, astfel incat sa permita desfasurarea in conditii normale a activitatilor cotidiene din Sibiu si fara sa impuna restrictii deosebite.

Avand in vedere importanta evenimentului, prezenta sefilor de stat si de guvern, precum si a oficialilor europeni, Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMANIA–UE 2019” a organizat sedinte periodice de lucru, atat in Bucuresti, cat si in Sibiu, la care au participat si autoritatile locale.

O astfel de intalnire, cu caracter tehnic, la care au participat reprezentanti din MApN, MAI, SRI, SIE, STS si SPP, a avut loc astazi, la Sibiu, cand au fost analizate in detaliu, la fata locului, masurile de securitate ce se impun pentru un astfel de eveniment.

Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMANIA–UE 2019” a dimensionat actiunile ce vor avea loc in Sibiu, astfel incat viata sibienilor sa se desfasoare normal, in orasul care va gazdui cel mai important eveniment din perioada in care Romania detine presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Mai mult despre:


Comentarii: