politica

PSD a decis in unanimitate sa voteze impotriva Guvernului Ciuca. Grindeanu: „Nici macar PNL-istii nu isi doresc ca acest Guvern sa treaca”

PSD nu va vota Guvernul minoritar PNL – UDMR, propus de premierul desemnat Nicolae Ciuca, a anuntat prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, dupa sedinta de luni a conducerii partidului.

„Am avut un Consiliu Politic National, iar PSD a decis in unanimitate sa voteze impotriva Guvernului minoritar PNL – UDMR. Asa cum am mai spus, orice Guvern minoritar, fara o sustinere serioasa in Parlament, nu reprezinta o solutie viabila pentru a combate in mod real pandemia si nici pentru a gestiona economia. Este clar ca dezastrul in care Guvernele conduse de PNL au aruncat tara nu poate fi reparat de aceiasi oameni care au condus si pana acum sau de unii chiar mai rai decat acestia. Inca o data PNL a aratat chiar prin programul de guvernare depus in Parlament ca romanii nu conteaza.

Nu exista nicio masura privind cresterea veniturilor, dimpotriva, vedem doar masuri care vor conduce la scaderea lor. Mai mult, niciuna dintre cele 10 masuri propuse de PSD ce aveau ca obiect atat cresterea veniturilor populatiei, cat si gestionarea coerenta a pandemiei nu a fost luata in calcul. In schimb, pregatesc taxarea microintreprinderilor, categoria afectata cel mai greu de criza economica produsa de pandemie”, a declarat Grindeanu, intr-o conferinta de presa, la sediul central al PSD.

El a sustinut ca liberalii vor sa impuna o taxa „crancena” pentru transportatori, care sunt deja „intr-o situatie precara” si vor sa „ii jupoaie” pe romanii din afara tarii „cu taxe consulare majorate aberant, pentru servicii inexistente”.

„In toata aceasta perioada, PSD a tratat cu seriozitate criza politica provocata de presedintele Iohannis, de fostul premier Citu si de partenerii lor de la USR. In schimb, vedem acum ca PNL face tot ceea ce ii sta in putinta pentru a sabota acest Guvern, pe care, pana la urma, tot ei l-au propus. Nici macar ei nu isi doresc ca acest Guvern sa treaca, ei vor sa ramana doar pe functii, chiar si interimari, cum sunt acum. Putin le pasa de costurile pe care romanii trebuie sa le plateasca pentru asta”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

O oră ago

Soc la Tokyo, India depaseste Japonia in topul economiilor mondiale. Japonia ajunge pe locul cinci

Anuntul potrivit caruia, in 2025, India va depasi Japonia in ceea ce priveste produsul intern…

2 ore ago

Geoana, atacat violent de Tudose de la PSD: „Nu-l voteaza nimeni. Sunt satul de Batmani! Il sustinem pe Marcel Ciolacu la prezidentiale”

Vicepresedintele PSD Mihai Tudose il ironizeaza pe Mircea Geoana si minimizeaza sondajele care ii dau…

2 ore ago

Rusia sustine ca a capturat inca cinci sate in regiunea Harkov. Peste o mie de oameni evacuati din calea razboiului

Ministerul rus al Apararii a anuntat sambata ca fortele sale au cucerit cinci sate de…

4 ore ago

Tudose, campanie pentru Ciolacu: „Sunt geniali covrigii de Buzau. Daca am de ales intre rosii si un covrig de Buzau, aleg covrigul de Buzau”

Mihai Tudose, care ocupa prima pozitie pe lista PSD-PNL la europarlamentare, sustine ca sunt ”geniali”…

4 ore ago