PSD a inhatat Curtea Constitutionala. Cine este noul presedinte

politica

Valer Dorneanu a fost ales miercuri presedinte al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), pentru un mandat de trei ani.

”Am fost ales cu majoritate de voturi”, a spus Valer Dorneanu.

Tot miercuri, aparuse informatia pe surse ca presedintele Klaus Iohannis ar sustine-o pe fosta sefa a ICCJ Livia Stanciu pentru aceasta functie.

Valer Dorneanu a fost propunerea PSD pentru aceasta functie.

Noul presedinte al CCR a declarat ca se asteapta sa cooperez foarte bine cu institutiile statului, precizand ca se asteapta de la acestea sa „sa nu mai tranforme CCR in acel loc in care trimit toate neintelegerile care exista in lumea politica”.

„Nu am vrea sa fim arbitru de ring, am vrea sa fim arbitru constitutional. Ca unii ne-au transformat in arbitru de ring”, a declarat Dorneanu, refugand sa precizeze la cine s-a referit.

Valer Dorneanu (72) este judecator al Curtii Constitutionale din iunie 2013, fiind numit de Camera Deputatilor. In iunie 2016 a fost ales presedinte interimar al CCR, in conditiile in care mandatul lui Augustin Zegrean la conducerea institutiei a expirat.

Inainte de a ajunge la Curte, a fost adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul – armata, justitie, politie, penitenciare.

A mai fost deputat PSD in 2000-2008, iar in primul mandat de parlamentar a fost presedintele Camerei Deputatilor.

In perioada 1967-1974 Valer Dorneanu a fost procuror la procuraturile locale ale sectoarelor 5 si 6 din municipiul Bucuresti. Apoi a fost expert pe probleme de legislatia muncii la UGSR si din nou procuror la Directia Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generala intre anii 1980 – 1985.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: