PSD chiar ajuta pensionarii. La 65 de ani, Ilie Sarbu va castiga peste 3.000 EURO/luna de la stat

news

Socrul lui Victor Ponta, Ilie Sarbu, a demisionat duminica din functia de lider al senatorilor PSD. Sarbu va fi numit in conducerea Curtii de Conturi.

Ponta a declarat astazi ca Sarbu nu-si mai dorea inca din decembrie sa fie in fruntea senatorilor PSD. „Din decembrie nu a vrut sa mai fie lider de grup. L-am rugat sa mai stea o sesiune si acum i-am mutumit si chiar a fost un lider de grup foarte bun. Dar, in acelasi timp, pot fi si alti lideri foarte buni si voi lucra foarte bine, ca prim-ministru, cu grupul de la Senat, cum am lucrat si pana acum”, a declarat Ponta, la plecarea de la sedinta senatorilor PSD.

In locul lui Sarbu a fost ales senatorul Mihai Fifor.

Surse politice sustin ca demisia lui Sarbu a fost determinata de reconfigurarea jocurilor de putere din interiorul PSD, dupa ce Liviu Dragnea a devenit presedinte interimar. Insa partidul nu-l va lasa de izbeliste pe socrul lui Ponta. Sarbu va fi numit vicepresedinte la Curtea de Conturi. El a anuntat ca se va retrage cu totul din politica.

„Sunt obligat sa ma retrag, functia nu imi permite sa mai fiu membru de partid. La un moment dat toti trebuie sa ne retragem. Am zis ca daca tot mai sunt in putere si mai pot sa fac ceva – m-am gandit la acest domeniu din februarie. Tot am ramas, tot a avut Victor nevoie, am reusit sa tin grupul compact,  am reusit sa lucrez foarte bine cu ei. Nu ar fi fost al motiv sa ma retrag daca nu ar fi fost dorinta asta de a ma duce acolo”, a declarat Ilie Sarbu.

La Curtea de Conturi salariile sunt foarte mari. Astfel, Ilie Sarbu va castiga, la varsta de 65 de ani, cel putin 3.000 de euro pe luna, acesta fiind salariul unui vicepresedinte.

Ca senator, Sarbu avea un salariu de sub 1.500 de euro pe luna.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: