PSD cauta profit din pandemie: „Acesta este guvernarea lui Iohannis: haosul, nepasarea si minciuna domnesc!”

politica

PSD a dat publicitatii un nou mesaj in care incearca sa profite de pandemie pentru a obtine capital politic. De data aceasta, PSD se foloseste de faptul ca in Capitala s-a depasit pragul de 3 la mie legat de indicele de infectare.

„Este revoltator ca in ziua in care Capitala intra in scenariul rosu, membrii guvernului in frunte cu Orban sunt preocupati tot de impartirea ciolanului si de alegeri. Orban a uitat ca e premierul Romaniei si face sedinte politice la PNL pentru a-si pune politrucii si interlopii pe liste…

Anisie, ministrul catastrofa al Educatiei, este preocupata astazi sa prinda lista lui Orban si le va spune parintilor maine, cand toti sunt deja la serviciu, ce se intampla cu copiii lor…

Prefectul Capitalei, cel care ar trebui sa convoace Comitetul pentru Situatii de Urgenta, este in concediu. I-a ‘linistit’ pe bucuresteni, spunandu-le ca nu e nicio graba…

Subprefectii dorm…

Iar ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, este disparut complet din peisaj. La fel ca DSP-urile…

Intre timp, cei din HORECA – deschisi electoral, acum o luna, inchisi dupa alegeri, apoi deschisi din nou, sunt fortati acum sa inchida definitiv. Totul, in bataie de joc!

Acesta este guvernarea lui Iohannis. Cea in care haosul, nepasarea si minciuna domnesc!”, a sustinut PSD pe pagina oficiala de Facebook.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat pentru Edupedu.ro ca nu are in vedere convocarea duminica, 18 octombrie, a Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta, in conditiile in care coeficientul infectarilor cu noul coronavirus cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, in Bucuresti este de 3,02, ceea ce ar impune masuri speciale.

„Nu. In legislatie scrie ca in 48 de ore comitetele pentru situatii de urgenta judetene si cel municipal se intrunesc, dupa depasirea unei rate de 3. Deci daca astazi s-a anuntat, 48 de ore inseamna luni si marti. 3,02 e foarte putin depasit ca sa panicam lumea”, a declarat Cojanu pentru Edupedu.ro, citat de news.ro.

„Dupa ce se va depasi aceasta cifra de 3, vom lua masuri, dar nu vom lua la 3,01. (…) Daca se ajunge la 3,4 deja atunci vom lua masuri pentru trecerea in scenariul rosu”, afirma marti prefectul.

Cojanu se afla in izolare la domiciliu dupa ce a fost contact al unei persoane diagnosticate cu COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat duminica 3.920 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numarul total al imbolnavirilor ajungand astfel la 180.388. In ultimele 24 de ore, s-au inregistrat si 60 de decese, bilantul fiind de 5.872. In prezent, 749 de persoane sunt internate la Terapie Intensiva. Bucurestiul a trecut de pragul de 3 in ceea ce priveste incidenta cumulata a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori.

In ultimele 24 de ore, in Capitala au fost inregistrate 770 de noi cazuri de COVID-19.

Mai mult despre:

Comentarii: