PSD, iar pe invers. „PSD cere in mod clar redeschiderea scolilor”, in timp ce mai toata Europa intra lockdown total din cauza noilor tulpini

politica

PSD cere redeschiderea scolilor odata cu terminarea vacantei, a declarat, miercuri, deputatul Alexandru Rafila, care a sustinut ca o amanare „nu are justificare”.

„Imi pare rau ca domnul ministru Cimpeanu este pus intr-o situatie in care nu are decizia de a hotari foarte clar, impreuna cu ministrul Sanatatii, sa deschida scolile. Inchiderea scolii, dupa cum stiti, a fost o masura care nu a mai fost luata, cel putin pentru scolile primare, in niciuna dintre tarile membre ale Uniunii Europene in cursul lunii noiembrie si in decembrie si am ajuns in situatia in care, de aproape un an de zile, copiii nu numai ca au un acces limitat la invatatura, mai ales cei din categorii defavorizate, unii din mediul rural care nu au acces la invatamant online, dar sunt profund marcati in dezvoltarea lor psihosociala ca viitori adulti pentru ca nu pot sa interactioneze unii cu altii, nu pot sa interactioneze cu profesorii lor”, a afirmat Rafila, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

El a calificat drept „inexplicabila” decizia de a se mentine aceasta situatie pana pe 8 februarie. „PSD cere in mod clar redeschiderea scolilor odata cu terminarea vacantei”, a transmis Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, amanarea cu inca o luna a deschiderii scolilor „nu este sanatoasa nici pentru copii, nici pentru parintii lor, nici pentru economia nationala”.

„Eu inteleg ca domnul ministru Cimpeanu are o grea mostenire din partea doamnei Anisie si nu cred ca este o surpriza pentru nimeni, dar, pe de alta parte, amanarea deschiderii scolilor nu are justificare. Dupa cum stiti, cifrele publicate in ultimele saptamani de Ministerul Sanatatii arata o scadere a incidentei infectiei, arata marea majoritate, cu trei exceptii, a judetelor din Romania in zona verde, iar acest lucru in mod evident nu are niciun fel de corelatie cu aceasta masura de amanare a deschiderii scolilor”, a completat deputatul PSD.

Mai mult despre:

Comentarii: