politica

PSD da foc tarii. Dancila anunta adoptarea ordonantei care il scapa pe Dragnea: ”CCR a constatat ca au fost folosite practici in afara cadrului legal”

Premierul Viorica Dancila a declarat vineri in debutul sedintei de guvern ca ”CCR a constatat ca au fost folosite practici in afara cadrului legal, care au viciat actul de justitie, iar aceasta situatie trebuie indreptata”. Ea nu a precizat insa daca Executivul va adopta ordonanta in sedinta de azi.

”CCR a constatat ca au fost folosite practici in afara cadrului legal, care au viciat actul de justitie, iar aceasta situatie trebuie indreptata. SAsa cum spunea si presedintele Comisiei Europene, drepturile cetatenilor nu sunt negocianile iar in aceasta materie nu sunt acceptate compromisuri”, a declarat premierul PSD.

Ea a mai spus ca Romania se confrunta cu o campanie de dezinformare, ”alimentata de oameni politici romani, mergand pana la cel mai inalt nivel”.

”Acest lucru este inacceptabil. Ca prim-ministru am considerat ca am obligatia sa spun adevarul despre tara mea in fata oficialilor europeni. Am dat asigurari in toate intalnirile pe care le-am avut ca Guvernul va actiona pentru respectarea valorilor si principiilor care constituie fundamentul constructiei europene. Respectarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, apararea statului de drept si asigurarea independentei Justitiei sunt in centrul preocuparilor noastre. Insa, in egala masura, am transmis cu fermitate ca cetatenii romani trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi si libertati ca orice cetatean european”, a mai afirmat Dancila.

Ordonanta anuntata de Dancila prevede anularea tuturor condamnarilor date de completurile de cinci judecatori ale ICCJ in ultimii cinci ani. Principalul beneficiar al ordonantei este chiar presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Un barbat din Statele Unite si-a pierdut aligatorul care il ajuta de zece ani sa infrunte depresia si face un apel emotionant la gasirea lui – VIDEO

Un barbat din Pennsylvania, care atribuie unui aligator pe nume Wally faptul ca l-a ajutat…

5 minute ago

George Simion ii injura si ii ameninta pe „tradatorii” care au parasit partidul AUR in ultimele zile: „Venim dupa voi!” – VIDEO

Intr-un videoclip postat pe canalul sau favorit de comunicare, reteaua sociala chinezeasca TikTok, liderul AUR,…

34 de minute ago

Indemn socant al lui Lukasenko catre sportivii care vor participa la Olimpiada de la Paris: „Spargeti-le fata, aratati-le ca sunteti adevarati belarusi”

In timpul unei conversatii cu jurnalistii desfasurata ieri, cu prilejul sarbatoririi zilei de 1 Mai,…

O oră ago

Doi barbati din Iasi au primit o noua sansa la viata, gratie rinichilor prelevati pentru transplant de la Sofia si transportati cu un avion SMURD

Avionul SMURD Bombardier Learjet 75 nr. 1123 a incheiat, miercuri seara, o misiune care a…

2 ore ago

Un sofer iresponsabil a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita si a ramas blocat in mijlocul acestuia, fiind salvat de pompieri

Situatie uluitoare in Bistrita-Nasaud. Un sofer a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita, dar…

2 ore ago