PSD Iasi se cere in alianta cu USRPLUS pentru a se razbuna pe un tradator din PSD: „PSD Iasi isi exprima disponibilitatea de a fi parte a solutiei”

politica

PSD Iasi anunta ca va discuta atat cu PNL, cat si cu USR PLUS posibilitatea formarii unei majoritati in Consiliul Local, social-democratii apreciind ca municipiul trebuie guvernat si ca viitorul Iasiului nu poate fi „jucat la ruleta”.

Conducerea PSD Iasi sustine, duminica, intr-un comunicat de presa, ca social-democratii sunt dispusi sa asigure o majoritate in Consiliul Local, alaturi de oricare dintre cele doua formatiuni politice de dreapta, respectiv PNL si USR PLUS.

„Mihai Chirica stie ca noi, social-democratii, am contribuit major la dezvoltarea Iasului in ultimii 10-15 ani si avem expertiza necesara sa continuam proiectele deja incepute din mandatele anterioare. Ii anuntam si pe colegii de la USR-PLUS ca suntem dispusi sa votam in Consiliul Local demiterea fostului social-democrat Gabriel Harabagiu, actual city-manager. In concluzie, conducerea PSD Iasi va deschide discutiile cu PNL si USR PLUS. Este o invitatie publica la dialog onest si constructiv pentru deblocarea acestei situatii de criza. Municipiul Iasi trebuie sa fie guvernat, iar PSD Iasi isi exprima disponibilitatea de a fi parte a solutiei”, se arata in comunicatul PSD Iasi, citat de news.ro.

Pe de alta parte, conducerea PSD Iasi afirma ca discutiile dintre PNL si USR-PLUS pentru formarea unei majoritati in Consiliul Local au capatat accente grotesti si ca „mistoul, ironia ieftina, derizoriul, atacul la persoana au luat locul negocierilor responsabile”.

PSD Iasi considera totodata ca „politicieni marunti, cu scopuri meschine”, blocheaza functionalitatea Primariei, punand in pericol dezvoltarea Iasiului.

„Liderii PNL si USR-PLUS de la Iasi vorbesc doar despre functii si persoane, despre sinecuri si favoruri. Iasiul si iesenii, interesele orasului si marile sale proiecte nu se afla pe agenda publica a PNL, USR, PLUS. Practic, acesti politicieni, veseli iresponsabili, joaca la ruleta viitorul Iasiului”, adauga conducerea PSD Iasi.

Filiala ieseana a PNL a cerut, sambata, USR PLUS sa spuna „ferm” daca doreste sa participe la guvernarea locala, primarul Mihai Chirica avertizand ca nu va mai exista nicio negociere dupa 15 aprilie, cand consilierii locali incep dezbaterea bugetului local.

Primarul Mihai Chirica, totodata seful filialei municipale PNL Iasi, a declarat ca in 31 martie este programata o sedinta de Consiliu Local si ca vrea demararea urgenta a negocierilor intre liberali si USR PLUS pentru a decide formula colaborarii locale.

Negocierile dintre PNL si USR PLUS sunt in prezent blocate la Iasi, iar in Consiliul Local nu exista inca o majoritate politica. Edilul Mihai Chirica a invitat din nou USR PLUS la negocieri, dupa ce prima runda de discutii, din urma cu doua saptamani, a esuat, liderii USR PLUS reclamand lipsa de la negocieri a liderului PNL Iasi, Costel Alexe.

Mai mult despre:

Comentarii: