PSD ii raspunde in bataie de joc ambasadorului SUA. Implica si Parlamentul European intr-un demers jenant

politica

Avertismentul ambasadorului SUA, Hans Klemm, potrivit caruia slabirea legilor anticoruptie expune Romania unor amenintari venite din partea Rusiei este tratat in bataie de joc de eruoparlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu. Prin pozitia adoptata, acesta implica si Parlamentul European, avand in vedere ca este vicepresedinte al acestui for.

„Aoleooo, inteleg ca unii sunt convinsi ca daca procurorul Portocala este impiedicat sa isi faca ‘numarul’ – si stim toti foarte bine ce si cum face – Rusia ar avea de profitat!? Hai ca la asta nu m-am gandit … Ei, daca e asa, cred ca noi romanii ar trebui atunci sa ne cerem scuze procurorului Portocala si sa-l rugam frumos sa revina!?”, a scris Pascu pe Facebook.

Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a anuntat duminica din nou ca Statele Unite au „ingrijorari profunde” fata de actiunile din Parlament „de a submina tot ceea ce a realizat Romania in ultimii 15-20 de ani” in domeniul luptei anticoruptie. El a avertizat ca de fragilizarea legilor justitiei ar putea profita Rusia.

Declaratiile au fost facute la Targu-Mures in cadrul unei intalniri cu presa locala.

Romania incearca sa-si modernizeze fortele armate, inclusiv prin achizitia sistemelor de aparare aeriana Patriot, si face acest lucru pentru a fi un aliat NATO mai bun si pentru a avea o mai mare compatibilitate cu celelalte state membre, insa, lucru si mai important, si pentru a-si consolida apararea nationala. Noi credem ca slabirea legislatiei care va permite sa aveti un sistem judiciar independent si sa lansati o lupta puternica impotriva coruptiei submineaza si rezistenta nationala si poate expune Romania la amenintari venite de peste hotare, inclusiv la cele din partea Rusiei. Coruptia este o scena pe care actorii ostili o pot folosi pentru a sparge fundatia unui stat rezistent.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: