PSD il ia peste picior pe Rares Bogdan, prim-vicepresedinte PNL: „A actionat emotional, nu s-a uitat in Monitorul Oficial sa vada faptele”

politica

Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Stefan Radu Oprea a declarat vineri, pentru News.ro, in urma solicitarii lui Rares Bogdan privind revocarea intregii conduceri a ANRE, ca liberalul ”a actionat emotional, pentru ca nu s-a uitat in Monitorul Oficial pentru a vedea ca Ordonanta este semnata si avizata de ANRE” si a precizat ca schimbarea vine oricum pe cale naturala, in cazul ANRE, pentru ca actualei conduceri ii expira mandatul in aceasta toamna.

”Eu nu dau crezare la zvonuri sau la diverse chestiuni pe surse, ma uit pe documentul oficial. In cazul Ordonantei cu masurile din energie, aceasta este publicata deja in Monitorul Oficial, in Monitor s-a vazut ca e semnata de ANRE si ca presedintele ANRE a avizat favorabil. Acestea sunt faptele, restul probabil este cancan”, a spus Oprea.

El a afirmat ca, daca este sa intram in registrul de a fi foarte suparati si a reactiona rapid, ”el este obsinuit cu domnul Rares Bogdan si isi aminteste cand spunea ca va elimina in 30 de zile pensiile speciale.

”Din aceasta perspectiva, cred ca a actionat emotional, nu s-a uitat in Monitorul Oficial pentru a vedea ca Ordonanta este semnata si avizata de ANRE, elaborata in grupul de lucru interministerial. Astea sunt faptele”, a mai comentat Stefan Radu Oprea. El a continuat:

”Cred ca a fost o chestiune emotionala a domnului Rares Bogdan, nu cred ca ca trebuie sa mergem mai departe in discutie”. Purtatorul de cuvant al PSD a precizat ca in cazul ANRE, oricum ”schimbarea vine pe calea naturala”, amintind ca mandatul actualei conduceri a Autoritatii expira in aceasta toamna.

”Oricum se schimba componenta ANRE. Acum, ca stim oricum ca se schimba, sa spunem ca ne-am enervat…”, a mai comentat Oprea.

Europarlamentarul Rares Bogdan a anuntat, vineri, la Digi24, ca va solicita, luni, in calitate de prim-vicepresedinte al PNL, o intrunire de urgenta a coalitiei si punerea pe ordinea de zi de saptamana viitoare, de catre Parlamentul Romaniei, a revocarii intregului Consiliu de Conducere al ANRE.

Rares Bogdan a spus ca atitudinea ANRE, in momentul acesta, este una care submineaza statul roman, loveste in credibilitatea primului-ministru si a coalitiei de guvernamant si necesita o reactie rapida atat din partea PNL cat si a celor din PSD si UDMR.

Reactia lui Rares Bogdan a venit in contextul in care Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), arbitrul pietei energetice din Romania, a avertizat Guvernul intr-o nota ca ordonanta de urgenta adoptata joi pentru plafonarea facturilor incalca flagrant regulile europene pentru ca limiteaza comertul comunitar cu energie, potrivit unui document consultat de G4Media.

Mai mult despre:

Comentarii: