PSD il lasa fara partid pe Tariceanu. Inca un lider marcant al ALDE are de gand sa schimbe tabara

politica

Liderul ALDE Satu Mare ii transmite lui Calin Popescu Tariceanu „ca metoda retragerii nu este sigura”.

Intrebat, luni, de corespondentul Mediafax, daca este nevoie de vreo reforma in partid dupa ultimele decizii si retragerea lui Calin Popescu Tariceanu de la prezidentiale, liderul ALDE Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a raspuns: „Sa-i spuna cineva dlui Tariceanu ca metoda retragerii nu este sigura”.

La randul sau, lider ALDE Salaj, Valeriu Crisan, a declarat ca este nevoie de „o anumita reforma” in ALDE.

„O anumita repozitionare a partidului pe scena politica va trebui sa existe. Intotdeauna cand exista un organism statutar, deciziile trebuie luate conform documentelor statutare, cu consultari prealabile”, a spus Valeriu Crisan.

Unii lideri locali ai ALDE s-au declarat suparati din cauza deciziilor luate in ultimele zile de conducerea partidului. Presedintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a declarat ca se astepta ca partidul sa tina cont de oamenii din teritoriu, de discutiile si de intelegerile care existau inainte de europarlamentare. Iar despre faptul ca Tariceanu nu mai candideaza la Presedintie, presedintele ALDE Gorj a spus ca i se pare „o chestiune de lipsa de respect fata de noi, nu se face asa”.

La randul sau, liderul senatorilor ALDE Daniel Zamfir a afirmat, luni, ca nu pricepe de ce nu ar fi putut fi sprijinita candidatura independenta a lui Mircea Diaconu fara a fi incheiata o alianta intre ALDE si Pro Romania.

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, la inceputul saptamanii trecute, ca ALDE iese la guvernare, in acest context urmand sa demisioneze si din functia de presedinte al Senatului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: