PSD incepe campania. Ciolacu, Rafila, Daea s-au pus in fruntea unei mari sarbatori religioase la Targoviste

politica

Cei mai vizibili lideri ai PSD au fost prezenti, joi, la o mare sarbatoare religioasa la Targoviste. Pesedistii s-au fotografiat alaturi de inalte fete bisericesti si de copii adusi sa ii aplaude.

La sarbatorirea Sfantului Nifon de la Targoviste au venit mii de enoriasi. In fruntea acestora s-au instalat liderii PSD.

„Astazi, cu binecuvantarea Inaltpreasfintiei Sale Arhiepiscop si Mitropolit Nifon, alaturi de presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Culturii, Lucian Romascanu, colegi si prieteni, am participat la marea sarbatoare a Sfantului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului si Mitropolit al Tarii Romanesti.

Slujba oficiata in cinstea Sfantului Ierarh Nifon, primului sfant canonizat pe pamant romanesc, a strans, ca de fiecare data, mii de damboviteni in apropierea Catedralei Mitropolitane din Targoviste.

Evenimentul de astazi ne dovedeste cat de important este rolul Bisericii in crearea unei adevarate comunitati si ca oamenii vor avea, intotdeauna, in biserica stramoseasca, un loc in care vor fi ascultati si indrumati”, a anuntat Corneliu Stefan, presedintele PSD al Consiliului Judetean Dambovita.

„Am avut onoarea de a participa astazi la marea sarbatoare a Sfantului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului si Mitropolit al Tarii Romanesti, primul sfant canonizat pe pamant romanesc.
Sfanta Liturghie Solemna, condusa de Inaltpreasfintia Sa Parintele Arhiepiscop si Mitropolit Nifon, a reunit mii de credinciosi, demonstrand inca o data ca, in momente de grea incercare pentru societate, Biserica este si ramane un important sprijin pentru poporul roman.

Le multumesc tuturor dambovitenilor, inaltilor prelati si in special Inaltpreasfintiei Sale Parintele Arhiepiscop si Mitropolit Nifon, primarului Municipiul Targoviste Daniel Cristian Stan, precum si colegului meu Corneliu Stefan pentru momentele unice la care am participat!”, a scris si Ciolacu pe Facebook.

Mitropolitul Nifon s-a declarat incantat de o asemenea participare.

„Biserica a randuit ca sfintii sa fie modele de urmat, pentru ca ei marturisesc prin viata si faptele lor bucuria prezentei lui Dumnezeu. Venirea dumneavoastra aici, iubiti credinciosi, intr-un numar asa de mare reprezinta un semn puternic de incredere, de bucurie si de speranta in mai bine, un mijloc de a manifesta credinta in Dumnezeu, care straluceste intotdeauna prin sfintii sai.

Este, in acelasi timp, o descoperire a fortei comuniunii si spiritului de solidaritate crestina. Sfantul Nifon a dovedit toate aceste insusiri, el este primul sfant canonizat pe teritoriul romanesc”, a spus arhiepiscopul si mitropolitul Nifon credinciosilor adunati in parcul de la Mitropolia Targovistei.

Mai mult despre:

Comentarii: