PSD ingroapa Romania in datorii. Guvernul vrea sa imprumute o suma astronomica in urmatorii doi ani

money

Guvernul vrea sa imprumute de pe pietele externe, in urmatorii 2 ani, aproximativ 8 miliarde de euro pentru acoperirea deficitului bugetar, aflat la limita maxima admisa in UE, si pentru refinantarea unor datorii externe care ajung la plata, informeaza profit.ro. Pentru ca operatiunea sa fie posibila, Guvernul va majora puternic limita maxima a indatorarii Romaniei pe pietele externe, de la 20 de miliarde de euro, in prezent, la 27 de miliarde de euro.

Limita maxima din prezent este de 20 de miliarde de euro, dar datoria externa a statului a depasit deja 19 miliarde de euro si nu mai lasa Guvernului suficient spatiu ca sa imprumute in urmatorii doi ani 8 miliarde de euro.

Romania a trimis bancilor solicitari de propuneri pentru sindicalizarea unei emisiuni de eurobonduri, potrivit unor surse citate recent de Reuters. Cea mai recenta iesire pe pietele internationale de capital a fost in octombrie, cand Ministerul Finantelor a plasat obligatiuni in euro pe pietele internationale in valoare de 1 miliard de euro, redeschizand emisiunea de titluri pe 10 ani lansata in luna aprilie a acestui an.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: