PSD, inspaimantat de succesul democratilor din Statele Unite. Chirieac: „Se intorc abuzurile in Romania, se complica lucrurile”

politica

Succesul democratilor la alegerile intermediare din Statele Unite au bagat spaima in propagandistii PSD. Bogdan Chirireac, celebra trompeta a lui Liviu Dragnea, sustine ca „lucrurile se vor complica si pentru Romania”.

Chirieac a declarat, miercuri, ca ii este „teama” ca se vor „reintoarce abuzurile” si se va stopa „revenirea la democratie” in Romania din cauza democratilor din SUA.

„Sincer sa fiu mi-as fi dorit sa nu se intample acest lucru. Si asa Donald Trump are mari dificultati in exercitarea mandatul, din cauza ‘deep state’, a statului subteran din SUA. De multe ori situatia din America este similara cu cea din Romania. Oamenii alesi nu pot sa isi exercite mandatul din cauza opozitiei statului subteran.

Pana acum, Parlamentul din SUA avea aceeasi culoare cu presedintele, era republican. Acum Camera Reprezentantilor a devenit controlata de Partidul Democrat, sigur la diferenta nu foarte mare. Va fi foarte greu pentru Trump sa isi desfasoare ultimii doi ani de mandat. A fost o mobilizare extraordinara. Cred ca presedintele american a facut o eroare electorala fiindca a fost ca un referendum pentru activitatea sa. Economia SUA merge exceptional, impreuna cu ea si economia lumii. Probabil ca lumea se astepta ca in numele lui Trump sa se voteze iar republicanii sa isi pastreze majoritatea in Camera.

Democratii au amenintat cu 150 de comisii de ancheta pentru presedintele Trump. Lucrurile se complica acolo. Imi e teama ca lucrurile se vor complica si pentru Romania. Revenirea la democratie din ultimii doi ani pentru tara noastra, oprirea abuzurilor, oprirea incalcarii libertatilor si drepturilor omului petrecute in Romania pana in 2015-2016, se pot reintoarce. Democratii sunt cei apropiati de miliardarul american George Soros care si-a expus vointa in sensul in care minoritatea controleaza majoritatea. In opinia mea toate lucrurile acestea se vor restrange negativ si asupra Romaniei”, a declarat Bogdan Chirieac la Romania TV.

Camera Reprezentantilor din SUA va trece sub controlul democratilor, in timp ce republicanii presedintelui Donald Trump ar urma sa isi pastreze majoritatea in Senat, conform previziunilor transmise dupa alegerile de la mijloc de mandat de marti de posturile de televiziune CNN, Fox News si ABC, preluate de agentiile internationale de presa.

Previziunile sunt in mare parte in conformitate cu sondajele de dinaintea scrutinului, care anticipau un Congres impartit intre democrati si republicani, si ar putea fi o lovitura pentru agenda politica a lui Trump.

In plus, democratii ar putea folosi controlul asupra Camerei Reprezentantilor pentru a deschide investigatii asupra presedintelui, ceea ce ar putea lansa o noua lupta in politica din SUA.

„Un Congres democrat va lucra la solutii care sa ne uneasca, deoarece am avut suficiente diviziuni”, a declarat Nancy Pelosi, lidera democratilor din Camera Reprezentantilor, promitand sa restaureze „contraputerile constitutionale”.

Ea a promis sa actioneze pentru reducerea costurilor cu sanatatea si retetele medicale si pentru investitii in infrastructura.

Rezultatul scrutinului se inscrie in traditia conform careia presedintele pierde in general la alegerile de la mijloc de mandat, cand votantii ii evalueaza activitatea de pana atunci, insa victoria in Camera Reprezentantilor nu a atins „valul albastru” la care sperau democratii.

Presedintele Trump s-a aflat in centrul acestui scrutin, conform unor sondaje realizate in randul votantilor. Un sondaj CNN a aratat ca numai o treime dintre votanti nu l-au considerat pe Trump ca un factor in decizia lor. Mai mult de jumatate dintre votanti au spus ca sunt nemultumiti de directia in care se indreapta tara.

Incapacitatea republicanilor de a-si asigura o victorie in Camera Reprezentantilor vine in ciuda unei rate a somajului apropiata de minime istorice si a semnalelor ca salariile incep sa creasca.

Trump a incercat sa mute atentia in alegeri pe imigratie si pe lege si ordine, deseori spre nemultumirea chiar a unor membri ai Partidului Republican.

„Un succes imens in seara asta. Va multumesc tuturor!”, a scris Trump pe Twitter, in singura sa reactie de dupa aparitia previziunilor, fara a vorbi insa si despre pierderea suferita de partidul sau in Camera Reprezentantilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: