PSD-ista aflata la conducerea Spitalului Sapoca a fost fortata sa demisioneze. Anuntul Sorinei Pintea

politica

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat, luni dimineata, ca managerul Spitalului Sapoca din Buzau, Viorica Mihalascu, a demisionat.

“Managerul spitalului si-a inaintat demisia in aceasta dimineata”, a anuntat Sorina Pintea, la Buzau. Ministrul a sustinut ca nu i-a cerut demisa managerului, ci aceasta a decis sa demisioneze.

Pintea a anuntat ca bilantul mortilor in cazul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Sapoca a ajuns la cinci, dupa ce o pacienta in varsta de 88 de ani a murit, duminica noapte, la Floreasca.

Viorica Mihalascu, directorul Spitalului de Psihiatrie Sapoca din Buzau, unde un bolnav a omorat patru pacienti si a ranit alti noua, este membru PSD de frunte, anunta Horatiu Buzatu. Si sotul ei este tot PSD-ist.

„Nimic nu este intamplator ! In Spitalul de Psihiatrie de la Sapoca, un individ internat cu acte in regula a ucis patru oameni. Inca trei i-a trimis in coma si alti sase sunt raniti mai mult sau mai putin grav. In total 13 victime …

Putina lume stie ca directoarea acestei unitati spitalicesti este o anume doamna Viorica Mihalascu, membru marcant al PSD Buzau. De altfel, dna. Mihalascu a ocupat si functia de sefa a Directiei pentru Sanatate Publica a judetului Buzau.

La randul sau, sotul dnei. Mihalascu este unul dintre stalpii PSD-ului buzoian. Cu ceva timp in urma, era consilier local, dar si-a pierdut mandatul fiind declarat incompatibil de ANI. Oricum, partidul nu l-a lasat sa moara de foame si l-a pus director tehnic la Serviciul de Ambulanta Buzau, functie pe care o ocupa si in prezent.

De ce va spun toate astea ? Pentru ca madam Pintea (membra a guvernului Dancila, actual ministru al sanatatii), intr-un efort de simulare a preocuparii fata de aceata nenorocire, si-a trimis corpul de control la Buzau, chipurile sa cerceteze cazul. Mi-e teama ca misiunea lor nu este cercetarea ci musamalizarea”, scrie Horatiu Buzatu pe Facebook.

Ministrul Sorina Pintea a anuntat, duminica seara, ca s-a produs „un lung sir de erori umane” la Sapoca.

„Din pacate, asa cum am precizat, s-a produs un lung sir de erori umane si reiterez ideea ca tragedia putea fi evitata. Am spus ca suntem sistemul si fiecare sa respecte ce e in fisa postului. De exemplu, se arata in fisa asistentei medicale ca nu se lasa la indemana pacientilor obiecte contondente, stativul nu trebuia sa ramana niciodata intr-un salon cu probleme psihice”, a declarat Sorina Pintea, potrivit Mediafax.

Ministrul Sanatatii, aflat in control la Spitalul de Psihiatrie Sapoca, spune ca o alta greseala a fost legata de faptul ca medicii au pus, in noaptea de sambata spre duminica, inca un barbat in pat cu atacatorul.

„La 1.45 in noaptea de sambata spre duminica a fost internat un barbat, tot cu etilism, pus in pat cu Lungu Stefan, in conditiile in care mai erau paturi libere. A fost pus in salonul 206, era la indemana si atunci poate si-au spus ‘de ce sa nu il punem aici’. Doi oameni au fost pusi in acelasi pat, in conditiile in care erau paturi libere. Nota explicativa arata ca doamna doctor spunea ca in salonul cu supraveghere era multa lume. Mai era un pavilion la vila, acolo se plateste legal 20 de lei pe zi, dar nu cred ca era o problema daca era tinut o noapte”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: