news

PSD-istul Ciprian Groza a fost dat afara dupa declaratiile scandaloase in cazul Galati

Directorul adjunct al Directiei pentru Protectia Copilului Galati, Ciprian Groza, care a spus despre fata plina de sange ca a fost „o intamplare nefericita” si ca a avut „un act sexual consimtit” a demisionat. Anterior el a fost consilier judetean din partea PSD.

Demisia survine in contextul in care directorul adjunct al Directiei pentru Protectia Copilului Galati, Ciprian Groza, a avut mai multe declaratii care au starnit indignarea cetatenilor despre fata de 14 ani, plina de sange.

Copilul se afla in grija statului de doi ani, fiind internat la un centru de plasament din orasul Galati. In urma cu trei zile, fata a primit invoire ca sa iasa din centru si cateva ore mai tarziu a fost
gasita pe un bulevard din oras, plina de sange si in stare de soc.

Directorul Ciprian Groza a vorbit despre acest caz spunand ca a fost „o intamplare nefericita”, in conditiile in care in aceasta situatie exista suspiciunea producerii unui viol.

De asemenea, directorul adjunct DGASPC Galati a spus ca a existat un act sexual consimtit, desi este vorba despre doi minori de 14 ani.

Ca urmare, presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea, a amenintat ca il va demite pe directorul Groza daca nu isi da demisia. In plus, seful institutiei in subordinea careia se afla Directia pentru Protectia Copilului a anuntat ca incepand de luni la sediul DGASPC Galati si la centrul de plasament au fost declansate anchete.

„Pentru declaratia revoltatoare care apartine directorului adjunct i-am cerut demisia de urgenta. Demisia a si venit, o am aici. Este o declaratie inacceptabila, ne voi accepta niciodata asemenea declaratii, mai ales ca este vorba despre o institutie care are grija de copii. Luni am dispus o ancheta pentru a vedea ce s-a intamplat la Directia pentru Protectia Copilului si daca se fac vinovate si alte persoane voi lua masuri. Dupa ce voi avea rezultatul anchetei, nu voi ezita sa iau masuri, indiferent de cine va fi gasit vinovat”, a declarat presei, presedintele CJ Galati, Costel Fotea.

O alta ancheta a fost comandata de conducerea DGASPC Galati. Sefii institutiei vor sa afle daca la centrul de plasament au fost respectate procedurile in momentul in care fata a fost invoita pentru a pleca in oras.

In imaginile filmate de un cetatean apar fata plina de sange, masina de Politie, mai multi oameni si doi angajati ai unei firme de securitate. Oamenii de pe trotuar solicita ajutorul politistilor care refuza sa coboare din masina, in ciuda insistentelor. Victima pare ingrozita si refuza sa vorbeasca cu oamenii care i-au sarit in ajutor, in timp ce politistii asista pasiv la intreaga scena. In cele din urma fata a fost transportata la Spitalul de Copii din Galati, iar persoana care a realizat filmarea a anuntat pe Facebook ca a vizitat-o si confirma faptul ca victima a fost violata.

Fata de 14 ani gasita sangerand abundent pe un bulevard din orasul Galati le-a spus angajatilor de la Servicul de Ambulanta care au transportat-o la spital ca a fost violata. „Pot confirma ca victima le-a spus celor de pe salvare ca a fost violata. Inteleg ca ulterior fata si-a schimbat depozitia, nu este treaba noastra, ci a Politiei”, a spus, pentru Mediafax, directorul Serviciului de Ambulanta Judetean Galati, Mihai Polinschi.

Ulterior, IPJ Galati a anuntat ca cei doi politisti filmati in timp ce refuza sa intervina pentru a ajuta fata sunt cercetati disciplinar, dupa care li s-a interzis sa mai foloseasca autoutilitara de Politie, pana la finalizarea anchetei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

2 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

6 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

6 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

6 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

6 ore ago