PSD jura pe rosu: „Astazi vom vota pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”

politica

Deputatul PSD Valeriu Steriu sustine ca PSD va vota azi pentru eliminarea pensiilor speciale, cu exceptia pensiilor militarilor. Prin urmare, va vota si pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Azi are loc sedinta in plen a Camerei Deputatilor, unde va fi dezbatut si votat proiectul de lege al PNL privind pensiile speciale.

„Vom vota pentru eliminarea pensiilor speciale, asa cum s-a discutat in Comisia de Munca si aici includem toate pensiile, care astazi chiar depasesc niste cifre care nu se pot compara cu pensiile normale din Romania, mai putin pensiile militarilor, care le consideram in clipa de fata incadrate in bugetele MAI, MApN si bugetul SRI si care vor ramane in continuare asa cum sunt.

Deci practic vorbim de celebrele pensii ale parlamentarilor, ale functionarilor publici parlamentari, personalul diplomatic consular, procurori, judecatori, personalul din Curtea de Conturi si intr-adevar personalul auxiliar de specialitate pentru instantele judecatoresti si pentru Parchete”, a declarat Steriu pentru RFI Romania.

Deputatul a mai spus ca CCR va decide daca eliminarea pensiilor speciale ale magistratilor este sau nu constitutionala.

Referitor la eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, Steriu a spus ca „exista garantia ca parlamentarii Partidului Social Democrat o vor vota”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: