politica

PSD latra dar nu poate sa muste: „Iohannis ar merita sa fie suspendat”. De ce nu o face

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, a declarat miercuri ca Iohannis „ar merita sa fie suspendat”, insa PSD nu va demara aceasta proceduar pentru ca se gandeste la sanatatea romanilor.

Intrebat daca PSD va demara suspendarea lui Iohannis in cazul in care Alexandru Rafila nu va fi desemnat premier, Simonis a incovat criza sanitara.

„Presedintele Romaniei ar merita sa fie suspendat nu pentru ce urmeaza sa faca, ci pentru ce a facut in ultimul an de zile. Insa Romania se afla intr-o criza sanitara profunda si la inceputul unei crize financiare. Ori o suspendare, adica o criza politica, presupune o noua camoanie electoirala, o noua zi a votului, iarasi sute de mii de oameni iimplicati in procesul electoral si iarasi o expunere a populatiei la acest virus. Lucru pe care nu l-am dori”, a sustinut Simonis. in conferinta de presa a PSD.

„Poate ca Romania ar fi aratat mai bine daca presedintele si premierul ar fi inteles ca scopul clasei politice ar fi trebuit sa fie altul in aceasta perioada. Nu vreau o noua zi a alegerilor si un nou referendum, nu excludem aceasta posibilitate (de suspendare a presedintelui – n.r.), pentru ca nu stim ce va urma sa faca presedintele, nu putem exclude definitiv o astfel de varianta, dar cred ca in acest moment o criza politica nu e necesara, iar presedintele este primul care trebuie sa constientizeze faptul ca este seful unui stat aflat intr-o criza profunda, este primul care trebuie sa fie rational”, a mai spus Alfred Simonis.

Surse politice citate de televiziunile de stiri anunta ca cele trei propuneri de premier cu care Ludovic Orban s-a dus miercuri la Palatul Cotroceni sunt Nicolae Ciuca, Florin Citu si Marcel Bolos. Cel mai probabil, Ciuca va fi desemnat sa formeze noul guvern de coalitie.

Liberalii ar mai avea inca doua doua, care s-au remarcat la Bruxelles: europarlamentarii Siegfried Muresan si Dan Motreanu. Insa sunt sanse foarte mici sa fie desemnati.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a plecat cu aceasta lista la presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Rachete Patriot pentru Ucraina, Ciolacu nu mai recunoaste ce a spus acum doua zile

Premierul PSD Marcel Ciolacu si-a schimbat pozitia in legatura cu eventuala trimitere a uunui sistem…

O oră ago

Fostul sef al serviciilor de informatii, Nikolai Patrusev, va ocupa pozitia de consilier al lui Putin

Fostul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, destituit de Vladimir Putin, Nikolai Patrusev, va…

2 ore ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

3 ore ago

Propagandistii Kremlinului sustin ca Occidentul a pierdut Razboiul Rece: „Finlanda si-a mentinut existenta datorita Uniunii Sovietice”

Directorul general al studioului de film Mosfilm, Karen Sahnazarov, sustine ca Uniunea Sovietica a castigat…

4 ore ago

Diana Sosoaca, discurs legionar in plenul Parlamentului: „Iudeo-bolsevicii au omorat peste 800.000 de romani in temnitele comuniste”

Senatoarea Diana Sosoaca a sustinut, marti, 14 mai, in Parlament, cu ocazia „Zilei solidaritatii si…

2 ore ago