politica

AUR profita de scandalul Sebastian Coltescu. Acuza MAE ca are o „pozitie revoltatoare” in acest caz

AUR se grabeste sa castige capital politic de pe urma scandalului international provocat de arbitrul Sebastian Coltescu. AUR a emis un comunicat in care acuza MAE si Ministerul Sportului ca „s-au raliat la linsajul public indreptat asupra arbitrului, cetatean roman acuzat de rasism”.

”AUR a luat act cu indignare de pozitia autoritatilor romane in cazul arbitrului Sebastian Coltescu. Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Tineretului si Sportului s-au raliat la linsajul public indreptat asupra arbitrului, cetatean roman acuzat de rasism pentru ca a folosit in timpul meciului PSG – Istanbul Basaksehir o expresie descriptiva obiectiva, fara conotatie peiorativa. Pozitia celor doua institutii este cu atat mai revoltatoare cu cat Coltescu nu a fost condamnat de nicio instanta sau institutie internationala, ancheta in acest caz fiind in desfasurare.

AUR considera ca datoria institutiilor statului roman este sa ii apere pe cetatenii romani, nu sa ii supuna unor atacuri si unor presiuni dictate de corectitudinea politica a unor grupuri de interese.

De asemenea, observam inca o data ca mass-media a preluat rapid directia unica de reflectare a cazului si a ignorat explicatia arbitrului, care a subliniat ca intentia lui nu a fost niciodata rasismul si ca in mediul lor de activitate, uneori oamenii nu isi pot exprima trairile corect si pot fi intelesi gresit.

‘Sustinem corectitudinea pe terenul de sport, nu intoleranta generata de corectitudinea politica. Azi e Coltescu, maine poate fi oricare dintre noi. Da, rasismul este inacceptabil, dar situatia care a generat un val de ura fara precedent la adresa unui arbitru roman nu se incadreaza in acest tip de comportament. Suntem solidari cu Sebastian Coltescu, victima a unei campanii agresive de denigrare la nivel national si international’, a declarat copresedintele AUR George Simion”, se anunta in comunicatul AUR.

Meciul dintre Paris Saint-Germain si Istanbul Basaksehir a fost intrerupt in min. 16, la scorul de 0-0, din cauza unor remarci rasiste din partea celui de-al patrulea oficial, romanul Sebastian Coltescu, relateaza AFP, citata de Agerpres

Staff-ul campioanei Turciei si jucatorii acesteia, urmati de cei ai echipei PSG au luat decizia de a parasi terenul dupa eliminarea antrenorului secund al formatiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzand afirmatii rasiste din partea arbitrului de rezerva.

Coltescu i-a cerut in min. 16 lui Hategan sa intervina pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Coltescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ”tipul negru”, iar Hategan i-a aratat cartonasul rosu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezerva) a coborat din tribuna si l-a acuzat de rasism pe Coltescu, reprosandu-i ca s-a referit la culoarea pielii lui Webo, intrebandu-l daca ar fi facut la fel si daca era cazul unei persoane albe, relateaza AFP.

Si jucatori de la PSG, printre care Neymar, Mbabbe si Marquinhos, au venit pentru a cere explicatii la marginea terenului. Dupa mai multe minute de discutii cele doua echipe au parasit terenul.

Ulterior, presedintele campioanei Turciei a afirmat ca echipa sa nu va relua jocul daca al patrulea oficial (Coltescu) nu va fi indepartat.

”Al patrulea arbitru a spus ‘negru” in fata lumii intregi! Daca al patrulea arbitru va fi scos de pe teren, atunci vom relua jocul. Daca el va ramane pe teren, atunci Basaksehir nu va relua meciul”, a declarat Goksel Gumusdag pentru TRT Spor.

Ovidiu Hategan este arbitrul de centru al meciului dintre Paris Saint-Germain si Istanbul Basaksehir, care are loc pe Parc des Princes, in Grupa H.

Arbitri asistenti sunt Octavian Sovre si Sebastian Gheorghe, iar al patrulea oficial a fost nominalizat Sebastian Coltescu. Arbitru video este italianul Marco Di Bello, iar conationalul sau Maurizio Mariani este arbitru asistent video.

In Grupa H, primele trei clasate au sanse la calificarea in optimile de finala. Manchester United ocupa primul loc, cu 9 puncte, urmata de Paris Saint-Germain, 9 puncte, RB Leipzig, 9 puncte, si Istanbul Basaksehir, 3 puncte.

Pana acum Hategan a arbitrat meciurile Dinamo Kiev – Juventus 0-2 (20 octombrie), Atletico Madrid – RB Salzburg 3-2 (27 octombrie), Atalanta – Liverpool 0-5 (3 noiembrie), Manchester United – Istanbul Basaksehir 4-1 (24 noiembrie) si Sahtior Donetk – Real Madrid 1-0 (1 decembrie), el fiind primul arbitru care conduce meciuri in toate cele sase etape ale grupelor intr-un sezon de Champions League.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

7 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

7 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

8 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

7 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

16 ore ago