Categories: politica

PSD, noua propunere cu dedicatie pentru detinuti: Tudorel Toader se executa si sustine initiativa

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a publicat, luni, pe Facebook, o scrisoare deschisa catre ministrii Justitiei, Culturii si Apararii Nationale, in care propune ca detinutii sa fie folositi la intretinerea monumentelor istorice dedicate eroilor cazuti in razboaiele mondiale. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si-anuntat deja sustinerea pentru acest proiect.

Fostul ministru de Justitie, senatorul Robert Cazanciuc, le propune ministrilor Gabriel Les (Aparare), Ionut Vulpescu (Cultura) si Tudorel Toader (Justitie) ca persoanele aflate in detentie in penitenciare sa contribuie la ingrijirea monumentelor istorice aflate in raza teritoriala a locului de detentie, noteaza News.ro.

”Aceasta initiativa isi propune sa introduca printre prioritatile institutiilor din justitie, armata si cultura un proiect care sa debuteze anul acesta si a carui continuitate sa ramana in sarcina tuturor celor care vor fi constienti de necesitatea si importanta unei actiuni comune: ingrijirea monumentelor istorice ridicate in memoria celor care si-au dat viata in bataliile Primului Razboi Mondial, facand astfel posibil Actul Unirii de la 1 Decembrie 1918”, scrie Cazanciuc.

El invoca starea de degradare a unora dintre monumentele ridicate in memoria soldatilor romani cazuti in lupta si faptul ca nu este nevoie de reglementari suplimentare pentru acest proiect.

”Ministerele Apararii si Culturii au un rol major in pastrarea vie a jertfei eroilor neamului, dar cu siguranta nu vor putea doar prin resurse proprii sa acorde monumentelor ostasilor romani ingrijirea de care au parte cele ale eroilor americani, germani, francezi sau britanici, cazuti in afara granitelor propriilor tari”, argumenteaza senatorul PSD.

In plus, ingrijirea unui monument ar fi nu doar o iesire din spatiul de detentie mai mic decat standardele europene, cat si ”o lectie care va contribui la reintegrarea lui in societate”.

Intr-un comentariu la postarea lui Cazanciuz, ministrul de Justitie, Tudorel Toader a scris: ”Sustin. Frumoasa initiativa!”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

7 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

8 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

8 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

8 ore ago

Ministrul chinez al agriculturii, investigat pentru coruptie

Organismul de supraveghere al Partidului Comunist Chinez a declarat ca ministrul agriculturii este investigat pentru…

8 ore ago