„PSD nu este de stanga, este Ali Baba si cei 40 de hoti”. Mihai Tudose, un nou discurs savuros – Video

politica

Fostul premier PSD, Mihai Tudose, i-a indemnat pe romanii care simpatizeaza cu stanga polituca sa voteze cu Pro Romania, el atragand atentia ca PSD nu este „de stanga”, ci „Ali Baba si cei 40 de hoti”.

„Suntem singurul partid de stanga, PSD nu este de stanga ci Ali Baba si cei 40 de hoti. Nimeni din guvernul pe care l-am condus nu mai este in PSD. Nu ne mai intoarcem la PSD. Nici partidul nu mai e si nici la cine. Toti cei care merg la Parlamentul European cu tricou cu PSD vor fi paria, nu va sta nimeni de vorba cu ei. Noi suntem adevaratii reprezentanti ai social-democratiei din Romania”, a declarat Tudose, duminica.

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a afirmat duminica, la lansarea candidatilor partidului pentru alegerile europarlamentare, ca locul sau si al colegilor sai din Pro Romania nu va fi alturi de cei pe care ii critica acum. Dupa ce participantii la lansare au vizionat un film in care apareau lideri ai PSD in situatii care au fost criticate de opinia publica, Ponta a spus ca a dorit rularea acelui film pentru ca atunci cand a stat langa ei, a gresit foarte tare. “Va rog sa nu ma lasati sa uit acest lucru!”, le-a cerut el celor prezenti.

„Am fost odata pe stadion cu foarte multi oameni si foarte multi au inieles ca e vorba de aroganta, de sfidare, foarte multi au inteles pe buna dreptate ca in loc sa fiu intre oameni am incercat sa fim deasupra lor. (…) Sa nu facem de doua ori aceeasi greseala! Cred ca modestia e mai importanta, ca realismul e a mai important”, a afirmat el.

Ponta a acuzat “cea mai dura campanie impootrova apartenentei Romaniei la Europa” si a avertizat ca exista riscul repetarii crizei economice.

Referindu-se la unii dintre cei care l-au criticat atunci cand era prim-ministru, el a spus ca acestia au invatat “ca intotdeauna se poate mai rau”.

“Cea mai imprtanta provocare in acest moment pentru noi toti cei din Pro Romania, este ca nu ne intoarcem niciodata in timp, nu ne intoarcem niciodata fata de cei pe care azi ii criticam. E un proiect de viitor, nu un proiect care sa ne intoarca an timp” a spus Ponta, raspunzandu-le celor care acuza ca urmeaza o alianta cu PSD.

“De ce locul nostru nu este alturi de cei pe care-i criticam., de ce nu putem fi din nou impreuna” a intrebat retoric Victor Ponta, argument fiind imagini cu Liviu Dranea invitand un jurnalist in baie, dar si cu Viorica Dancila facand afirmatii sau gesturi catalogate drept gafe de catre opinia publica, precum si cu alti reprezentanti ai PSD.

“Daca eu o sa uit, sa nu ma lasati dumneavoastra sa uit”, s-a adresat el salii. „Atunci cand am stat langa ei, am gresit foarte tare va rog sa nu ma lasati sa uit acest lucru”.

El a spus ca „nimeni nu poate sa teleormanizeze Romania si nimeni nu poate sa conduca tara noastra cu un Fidesz cu accente de Dambovita”.

„200.000 de euro intra azi in coturile unui partid politic care foloseste acei bani pentru campanii impotriva noastra, pentru postaci. (…) Cand stateau linga mine pe scena de nu mai aveam loc sa respir, nu mai eram securist si mason, acum am aflat chestia asta. Depinde doar de noi sa dovedim ca putem face lucrurile bune pe care le-am facut, ca invatam din greseli. (…) Cred ca daca ne tinem de ce am pornit, Pro Romania va fi in 2020 principalul partid de centru-stanga si in 2024 va fi principalul partid al tarii. Nu am facut Pro Romania pentru alegerile pentru PE. Nici macar pentru prezidentiale si pentru locale. L-am facut a avea un proiect in care sa muncim impreuna pe termen lung”, a afirmat el.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: