„PSD poate fi infrant, sa aplaudam!”. Mesajul lui Ciuca in Oltenia. Plus atacuri la adresa PSD, in legatura cu „Noi am marit pensiile”

politica

Nicolae Ciuca

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a sustinut vineri intr-un discurs in fata femeilor PNL din Oltenia, in cadrul Regionalei OFL Sud-Vest, ca PSD-ul „poate fi infrant”. El a lansat si atacuri voalate la adresa PSD.

„Am fost la doamna primar, la Bumbesti Pitic, in campanie, atunci cand a candidat pentru functia de primar al localitatii si ne-a dus intr-un loc atractiv pentru Bumbesti Pitic, si anume, este o casa rasturnata, nu stiu daca ati fost acolo sau ati vazut-o, au prezentat-o la un moment dat si la televizor si sincer, arata intr-un anume fel, stiti, cu lucrurile intoarse pe dos. Dar acum am inteles care a fost mesajul de la acea intrunire si de la acel moment al campaniei, ca si in Gorj lucrurile se pot intoarce, PSD poate fi infrant si o femeie poate sa reuseasca sa castige functia de primar, va rog sa o aplaudam inca o data pentru modelul deosebit de ambitie, entuziasmul si spiritul pe care il transmite, la fel ca doamna primar de la Malu Mare. Ati vazut cu cata placere a spus: sunt primarul unei localitati de 8.000 de oameni si este in crestere din ce stiu eu de la Craiova, pentru ca este in proximitatea municipiului. Despre astfel de modele avem nevoie sa le vorbim oamenilor”, a declarat Ciuca la Drobeta Turnu- Severin.

Ciuca a lansat si atacuri voalate la adresa PSD, acuzandu-i pe liderii acestui partid de infantilism.

„Toate aceste chestiuni care se livreaza in spatiul public ca ‘noi am marit pensiile’, ca ‘a fost idea noastra sa facem nu stiu ce lucru’, sa luam nu stiu ce decizie. Fac parte din jocul politic pe care sunt convins ca cetatenii uneori il inteleg, alteori il dezaproba, pentru ca cetatenii asteapta de la noi seriozitatea actului de guvernare, a decidentilor politici prin care vad ca intr-adevar facem lucruri pentru ei. Nu putem sa spunem oamenilor ca trecem printr-o situatie de criza, printr-o situatie economica dificila, printr-o criza energetica, avem razboiul la granita, avem razboi in Orientul mijlociu si noi ne comportam ca niste copii, aruncandu-se vorbe de la unii la altii, pe orgolii care de cele mai multe ori nu-si au rostul si nici cu responsabilitatea pe care o avem. Probabil mi se va spune ca nu am inteles cum se face politica, imi asum acest fel de a face politica”, a mai spus Ciuca.

„Am spus si repet, nu PSD este dusmanul nostru, nu AUR, nu USR, nu altcineva, noi insine suntem dusmanul nostru prin temerea, prin intrarea in o stare de inactivitate politica ce o regasim la nivelul fiecarei filiale in parte.

Legat de primarii care au plecat, nu stiu in ce conditii au plecat, ca au fost intr-un fel sau altul ademeniti, este treaba fiecaruia.

Vreau sa va spun doar atat. Fiecare dintre noi am avut un moment de ratacire. Si ei au avut un moment de ratacire. Sunt convins ca ceilalti nu vor avea un moment de ratacire si se vor gandi bine inainte sa plece, pentru ca pana la urma tot la PNL vor reveni, pentru ca a fost singurul partid care s-a ingrijit de ceea ce inseamna derularea programelor din fonduri europene, de PNDR, de Anghel Saligny, pe PNDL si de aceea putem sa facem astazi diferenta intre o administratie liberala si alte administratii. Ca atare, eu imi exprim speranta ca acesti domni primari se vor mai gandi inca o data, pentru ca deocamdata nu sunt inca plecati, nu aveau cum sa plece”, a mai aratat Ciuca.

>Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, a avut joi mai multe declaratii umilitoare la adresa PNL, lasand de inteles ca liberalii prefera sa fie o  anexa a PSD in loc sa plece de la guvernare. Dincu a mentionat ca PNL a ajuns pe locul trei, dupa AUR, in sondaje.

„Eu nu cred ca se rupe nicio Coalitie pentru ca aceste declaratii ale unor lideri PNL apar doar in fata microfoanelor. Nu am auzit niciodata vreo critica in sedintele Coalitiei de guvernare, nu am auzit astfel de lucruri in general. Toti liberalii au fost de acord cu propunerile noastre, ba chiar propunerile pe care le acuza ei sunt propunerile propriului ministru, ale domnului Bolos.

Liberalii au un dublu discurs, e adevarat in aceste zile ei au si dificultati, au inceput miscari de primari care ii parasesc in acest moment, au si o problema de lider pentru ca nu au un prezidentiabil care sa fie foarte puternic si pe care sa se bazeze, in sondaje sunt pe locul 3 dupa PSD si AUR.

Vor sa se miste si sa faca un bricolaj ideologic. Ei i-au de la fiecare cate putin, de exemplu, in ultima vreme au incercat sa blocheze legea pensiilor, dar in acelasi timp au umplut internetul cu afise galbene pe care scrie ‘PNL mareste pensiile anul acesta’. E o forma de discurs politic, o incercare de repozitionare politica si se afla intr-o situatie dificila”, a declarat Dincu, citat de Romania TV.

„In niciun caz nu o sa plece de la guvernare, pentru ca daca ar pleca de la guvernare, ar pierde foarte mult din administratia lor si ar pierde foarte multa influenta politica. Vor ramane la guvernare si vor fi de acord cu proiectele PSD-ului pana la capat”, a subliniat Dincu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: