PSD reactioneaza furios. Amnistia si gratierea vor fi adoptate chiar in prezenta lui Iohannis: „Isi va lua notite si cu asta basta”

politica

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat marti, duoa anuntul lui Iohannis ca va participa la sedintele de guvern, ca presedintele poate veni la Palatul Victoria dar nu poate bloca OUG pe amnistie si gratiere. „Ce mare lucru, daca participa presedintele? Isi va lua notite si cu asta basta”, a spus Iordache, sfidator.

”Fara indoiala, da. Oricum sedintele de guvern sunt publice, dar in acelasi timp este dreptul Guvernului sa stabileasca ordinea de zi. Ce mare lucru, daca participa presedintele? Isi va lua notite si cu asta basta. Ca participa, ca prezideaza, dar nu poate bloca ordinea de zi. Isi va lua notite si cu asta basta.

Daca presedintele va fi in tara, daca isi gaseste timp atunci va participa. Eu cred ca presedintele ar trebui sa fie preocupat sa dea un aviz la proiectul de buget, ca el il blocheaza. Presedintele poate sa faca si ceva constructiv in tara asta? Ca in ultima perioada nu are o activitate constructiva si a blocat prin declaratiile interne si externe, incearca sa blocheze tot. Sunt o serie de actiuni ale presedintelui care blocheaza activitatea Guvernului”, a declarat Florin Iordache, la Digi24.

”Tot ce se aproba in Guvern se publica in Monitorul Oficial, fie ca vorbim de ordonanta pe amnistie, fie de alte acte normative”, a mai adaugat vicepresedintele PSD.

Iordache a mai spus ca „nu este nimic rau” sa fie date amnistia si gratierea.

”Amnistia si gratierea s-au dat ultima data in 2003, acum 15 ani, este dreptul Guvernului si al Parlamentului sa adopte un astfel de act normativ, fie ca discutam de 2018, fie ca discutam de 2003, au fost niste acte care s-au adoptat. De ce sa nu se adopte un astfel de act de clementa, care va gratia sau amnistia anumite fapte, cred ca nu e nimic rau”, a precizat deputatul PSD.

Intrebat daca presedintele poate initia referedumul pentru justitie, Iordache a reactionat la fel de sfidator:  ”Mult succes! Ii doresc succes! Tot ameninta si nu face nimic! Sa faca si o sa vada ca cetatenii au alta opinie. Mult succes!”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: