PSD scuipa pe mana intinsa de Klaus Iohannis. Reactie violenta la apelul pentru „unitate”: „Este rusinos sa vii acum si sa soliciti colaborarea loiala”

politica

PSD a reactionat agresiv la apelul al unite al presedintelui Iohannis catre toate fortele politice pentru a combate extinderea epidemiei, in contextul in care joi s-au inregistrat 614 noi cazuri.

Purtatorul de cuvant al PSD, Lucian Romascanu, a iesit intr-o conferinmta de presa, dupa o ora de la apelul presedintelui, si a imrposcat cu invective si acuzatii la adresa lui Iohannis si a Guvernului Orban.

Principalele declaratii:

Acum cateva minute am urmarit o declaratie a presedintelui Iohannis, care si-a adus omagii pentru modul in care a gestionat Romania in timpul pandemiei. In acelasi timp acuza greua mostenire preluata de la PSD.

Situatia este urmatoarea, 614 cazuri azi, 55 ieri. Acesta este rezultatul gestionarii crizei sanitare de catre guvernul de specialisti impus de presedintele Iohannis. Avem cele mai multe decese din Europpa centrala si de est.

Indiferent cat de mult incearca presedintele sa dea vina, pe romani, pe clasa politca, nu se poate spala pe maini de ce a facut guvernul sau: de jaful infaptuit, e suferintele provocate romanilor.

Nu i-a tras de maneca pe liberali cand furau cu nesimtire, cand chefuiau la guvern, sfidand o tara intreaga. Nici acum nu ii trage de maneca cand Romania este transformata in oaia neagra a Europei.

Este rusinos sa vii acum si sa soliciti colaborarea loiala. Singurul apel la responsabilitate trebuie sa fie facut la adresa Guvernului Orban sa nu mai fure, sa renunte la abuzuri.

Presedintele Klaus Iohannis a lansat un apel la unitate, joi.

„Este nevoie ca impreuna, uniti, autoritati, politicieni, jurnalisti, societate civila, dincolo de viziunile care ne despart, sa transmitem cetatenilor un mesaj unitar. Virusul este real, nu are culoare politica, nu poate fi interzis prin lege si nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existentei lui. De aceea, fac un apel la Parlament sa adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritatile sa actioneze pentru protejarea sanatatii oamenilor”, a spus Iohannis, intr-o declaratie la Palatul Cotroceni.

„In spiritul Constitutiei, fac un apel la colaborare loiala intre institutiile fundamentale ale statului. Acum nu este momentul disputelor politice si al orgoliilor. Interesul comun al tuturor, in acest moment, trebuie sa fie, mai presus de orice, salvarea vietii romanilor si protejarea cetatenilor tarii noastre. In astfel de momente de cumpana pentru o intreaga tara, politicienii din toate partidele trebuie sa fie la inaltimea functiilor detinute.

Vedem permanent in ultimele saptamani tot felul de contre si dispute despre o masura sau alta. Romania si romanii au nevoie din partea politicienilor nu doar de verva discursurilor politice, uneori subsumate interesului de campanie, ci de argumente rationale, solide, de disponibilitate de a asculta expertii din domeniu si de a gasi solutiile cele mai bune pentru societate”, a mai spus Iohannis.

Mai mult despre:

Comentarii: