politica

PSD se da iar victima a Bruxellesului. Cazanciuc: „Ma mira lipsa de reactie a partenerilor europeni fata de derapajele grave de la democratie savarsite de Orban”

Presedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, afirma ca „in numai 6 luni guvernul Orban a emis cel mai mare numar de OUG-uri vazut vreodata”, recent fiind publicata in Monitorul Oficial Ordonanta de Urgenta a Guvernului cu numarul 100.

„La 25 iunie 2019, Ludovic Orban spunea urmatorul lucru legat de aceasta practica: ‘Mesajul dat de romani a fost acela de a nu mai fi adoptate Ordonante de Urgenta a caror constitutionalitate nu poate fi verificata in timp util prin sesizarea altor autoritati in afara de Avocatul Poporului’. Apoi, la inceputul mandatului, premierul Orban s-a angajat in fata romanilor, a Parlamentului si a Presedintelui Romaniei ca va implementa ‘toate recomandarile’ Comisiei de la Venetia; ca nu va adopta in exces ordonante de urgenta pentru modificarea legislatiei in vigoare”, arata Cazanciuc intr-un mesaj postat sambata pe pagina sa de Facebook.

El apreciaza ca din noiembrie, cand au preluat guvernarea, liberalii „nu au pus capat ‘˜abuzului’ de ordonante de urgenta pe care il invocau, dimpotriva, l-au consolidat”.

„Recordul absolut de sfidare a poporului il reprezinta, de departe, angajarea raspunderii politice a Guvernului pe bugetul Romaniei, urmata de noaptea lunga a ordonantelor de urgenta”, mai spune Cazanciuc.

In opinia sa, „Parlamentul trebuie sa isi fixeze drept obiectiv respingerea tuturor Ordonantelor de Urgenta emise de guvernul actual, incapabil sa ia masuri de relansare a economiei tarii”.

Presedintele interimar al Senatului mentioneaza ca in aceasta vara, Parlamentul va lucra in sesiune extraordinara si „poate dezbate in procedura de urgenta orice lege care sa contribuie la protejarea si bunastarea cetatenilor romani”.

Cazanciuc sustine ca „premierul a jignit in mod constant si fara precedent orice institutie care a indraznit sa faca ce spune legea si s-a opus intereselor de partid ale clientelei PNL” si enumera in acest context Curtea Constitutionala, Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, Avocatul Poporului si instantele de judecata.

„Ma mira lipsa de reactie a partenerilor europeni fata de derapajele grave de la democratie savarsite de Orban prin atacarea institutiilor care indraznesc sa isi respecte rolul constitutional, precum si fata de excesul ordonantelor de urgenta. Din pacate, aceasta lipsa de reactie va ingrosa randurile celor care vorbesc de dubla masura practicata sau tolerata de Bruxelles”, este de parere presedintele interimar al Senatului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

George Simion ii injura si ii ameninta pe „tradatorii” care au parasit partidul AUR in ultimele zile: „Venim dupa voi!” – VIDEO

Intr-un videoclip postat pe canalul sau favorit de comunicare, reteaua sociala chinezeasca TikTok, liderul AUR,…

11 minute ago

Cu o vechime in munca de 42 de ani, dintre care zece ca presedinte, Klaus Iohannis ar putea avea o pensie de aproape 9.000 de lei

In varsta de 65 de ani, Klaus Iohannis are o vechime in campul muncii de…

43 de minute ago

Indemn socant al lui Lukasenko catre sportivii care vor participa la Olimpiada de la Paris: „Spargeti-le fata, aratati-le ca sunteti adevarati belarusi”

In timpul unei conversatii cu jurnalistii desfasurata ieri, cu prilejul sarbatoririi zilei de 1 Mai,…

57 de minute ago

Doi barbati din Iasi au primit o noua sansa la viata, gratie rinichilor prelevati pentru transplant de la Sofia si transportati cu un avion SMURD

Avionul SMURD Bombardier Learjet 75 nr. 1123 a incheiat, miercuri seara, o misiune care a…

O oră ago

Un sofer iresponsabil a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita si a ramas blocat in mijlocul acestuia, fiind salvat de pompieri

Situatie uluitoare in Bistrita-Nasaud. Un sofer a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita, dar…

O oră ago

Statele Unite au acuzat Rusia ca ar fi folosit agenti chimici interzisi in razboiul din Ucraina

Statele Unite acuza Rusia ca a folosit un agent chimic, cloropicrina, impotriva fortelor ucrainene, incalcand…

2 ore ago