PSD se descotoroseste de Badalau. Ciolacu, Firea si Olguta s-au intrunit sa salveze imaginea partidului

politica

Marcel Ciolacu, Gabriela Firea si Lia Olguta Vasilescu discuta sambata dimineata ce masura sa adopte in urma declaratiilor jignitoare ale lui Niculae Badalau la adresa romancelor care muncesc in diaspora. Cel mai probabil, Badalau va fi pus sa se retraga din conducerea interimara a PSD.

Figurile principale ale PSD cauta o solutie pentru a atenua impactul dezastruos al declaratiilor lui Badalau. Badalau face parte din noua conducere interimara a PSD, fiind reprezentant al Regiunii Sud. Surse citate de Digi24 anunta ca Badalau va fi obligat sa se retraga din aceasta pozitie, un anunt in acest sens urmand sa fie facut chiar de Badalau in cursul zilei de sambata.

Liderii PSD au condamnat deja declaratiile lui Badalau, desi acesta sustine ca spusele sale au fost scoase din context.

„Resping afirmatiile facute de Niculae Badalau la adresa romanilor din Diaspora. Imi cer scuze public pentru acest derapaj, dar acesta nu trebuie sa angajeze Partidul Social Democrat in ansamblul sau. De altfel, am discutat cu domnul Badalau si m-a asigurat ca a constientizat exprimarea nefericita si ca o regreta.

PSD ii respecta pe toti romanii indiferent de locul in care traiesc. Atrag atentia tuturor membrilor ca partidul a intrat intr-o perioada de reconstructie, iar astfel de afirmatii nu pot fi tolerate!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

„Mama mea a lucrat 10 ani in Italia. Fratele meu, 6 ani. Am multe rude, prieteni si fosti colegi care lucreaza in Italia, Spania, Germania, Israel, chiar in Statele Unite ale Americii.

Nu pot fi de acord cu declaratiile din ultimele ore despre ce reprezinta diaspora. Nu vreau sa polemizez cu proprii colegi de partid, nici sa ies in evidenta, dar tacerea mea, si a celorlalti colegi, ar insemna ca toti gandim la fel.

Cred ca trebuie sa intelegem faptul ca orice declaratie publica a unui politician, precum si orice actiune, sunt sub lupa presei si a opiniei publice. Pentru ca asa este normal in democratie.

Sa nu uitam ca romanii care muncesc in afara tarii trimit bani familiilor ramase acasa si contribuie decisiv la cresterea economica.

Dar, cel mai important, traiesc permanent cu dorul de tara in suflet. Trebuie respectati, pentru ca sunt fratii nostri”, a scris si Firea pe Facebook.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: