politica

PSD se pregateste de doliu. Dumitru Bortun anunta ca prezenta la vot va depasi orice asteptari: „Doua treimi dintre romani vor vota”

Dumitru Bortun, specialist in comunicare politica, profesor la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, anunta ca prezenta la alegerile prezidentiale va depasi 60%.

„S-ar putea sa ajungem la o prezenta de peste 60%, de doua treimi dintre alegatori”, a declarat Bortun la Digi24, comentand prezenta mare la vot.

„Speranta ii mobilizeaza pe oameni, nu altceva”, a adaugat Bortun.

Pragul de doua milioane de romani care au votat la prezidentiale a fost atins cu un minut inainte de ora 11.00. Cei mai multi alegatori sunt din mediul urban. Impreuna cu cei din diaspora, numarul romanilor votanti in primele trei ore de la deschiderea urnelor se apropie de 2,5 milioane.

Prezenta la vot este de peste 11%, mai mare decat cea de la alegerile europarlamentare din luna mai si peste prezenta din primul tur al alegerilor prezidentiale din 2014.

In mediul urban au votat 1,2 milioane de romani, in timp ce in mediul rural s-au inregistrat putin peste 800.000 de voturi. Diferenta creste de la ora la ora.

Cu cat voteaza mai multi romani, cu atat scorul PSD este mai mic, arata numerosi analisti.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

12 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

12 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

12 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

12 ore ago