PSD si PNL, campioane la „traseism viteza”: primarul liberal din Targu-Jiu si-a anuntat trecerea la PSD, dupa ce luni patru primari, tot din Gorj, au trecut de la PSD la PNL

politica

primar, Targu Jiu, traseism, PNL, PSD

Primarul municipiului Targu Jiu, Marcel Romanescu, a anuntat, marti, ca s-a alaturat PSD, precizand ca pe parcusul mandatelor a avut „piedici nenumarate” din partea celor care ar fi trebuit sa-l sustina, iar PNL Gorj are „alte obiective” la care el nu poate adera, scrie Agerpres.

„Targujienii merita sa afle de la mine, in mod direct, ca incepand de astazi am decis sa fac o schimbare politica, alaturandu-ma formatiunii PSD. Este o decizie asumata, avand in vedere si ca o buna parte a echipei mele a sustinut aceasta schimbare, parasind PNL-ul inca de acum cateva luni. Un lucru este evident: pentru dezvoltarea municipiului si continuarea proiectelor pe care mi le-am propus alaturi de echipa cu care lucrez, este nevoie de liniste, de cooperare, de incredere si de oameni pe care sa ma pot baza, dar mai ales de sustinere politica”, a scris Romanescu pe Facebook.

Acesta a declarat ca a avut, timp de sapte ani, „piedici nenumarate” din partea celor care ar fi trebuit sa-l sustina.

„Timp de sapte ani nu am stiut ce inseamna sprijin din partea conducerii judetene! Piedici au fost nenumarate, venite chiar de la cei care ar fi trebuit sa ma sustina. Poate si pentru ca nu am fost adeptul intereselor de grup, ci doar al interesului cetatenilor.
De ce PSD? Pentru ca, atunci cand am cerut sprijin in realizarea unui proiect, s-au implicat neconditionat, aratand o deschidere in acest sens. Au inteles ca orice realizare aducea plus valoare municipiului Targu Jiu si au stiut sa faca abstractie de culoarea politica”, a adaugat edilul din Targu Jiu.

Romanescu a punctat ca are ca singur obiectiv dezvoltarea orasului.

„Din pacate, PNL Gorj are alte obiective, la care nu pot adera. Nu poti face politica judetului stand cu ochii dupa interesele personale. Singurul meu obiectiv a fost si ramane dezvoltarea municipiului, iar pentru asta este nevoie de oameni seriosi, capabili sa puna umarul la realizarea tuturor proiectelor ce vizeaza bunul mers al societatii. Sunt adeptul unor valori la care nu voi renunta niciodata. Raman acelasi om, in slujba dumneavoastra, a cetatenilor municipiului Targu Jiu, oameni pentru care port un respect deosebit”, a mai spus Marcel Romanescu.

Reamintim ca nu mai tarziu de lunea aceasta patru primari PSD din judetul Gorj au trecut la PNL. Liderul PNL Gorj a regizat si un filmulet prin care se lauda cu cei patru primari traseisti.

„Astazi primarii din patru localitati gorjene s-au alaturat echipei noastre si si-au manifestat dorinta de a candida din partea PNL Gorj la alegerile locale din 2024. Este vorba de primarii Viorel Rotaru, de la Bolbosi, Mihai Calota de la Urdari, Sorin Lambu de la Ionesti si Lucian Goata, primarul comunei Prigoria”, a anuntat PNL Gorj.

Liderul filialei, Ion Iordache, a postat imagini alaturi de cei patru primari, multumindu-le pentru optiunea lor.

„Echipa PNL Gorj se mareste cu inca patru primari si organizatiile lor din comunele Urdari, Ionesti, Bolbosi si Prigoria!Le urez un calduros bun venit! Hai la treaba!”, a scris Iordache.

Conform prezentarii facute de PNL Gorj, „Mihai Calota este primar cu o experienta de peste 20 de ani in administratie, este iubit de comunitate si, in mandatele sale, comuna Urdari a devenit una dintre cele mai moderne comune din Gorj”.

„Viorel Rotaru este la primul mandat in fruntea primariei Bolbosi si a reusit sa obtina finantare pentru proiecte importante in comunitate printre care alimentarea cu gaze a localitatii. Sorin Lambu este la primul mandat de primar. A accesat atat proiecte cu finantare europeana, cat si proiecte prin programele nationale de finantare. Vine in PNL Gorj impreuna cu toata echipa alaturi de care a castigat alegerile la Ionesti. Lucian Goata este un primar ambitios care a reusit sa obtina sume importante pentru proiectele comunei Prigoria fie ca vorbim despre drumuri, alimentare cu apa sau scoli. Vine in echipa liberala impreuna cu toata echipa”, mai afirma liberalii din Gorj.

Gorjul este unul dintre putinele judete din tara unde nu exista un protocol de colaborare intre PNL si PSD.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: