PSD si PNL s-au inteles: Comasare pe 9 iunie, prezidentiale in toamna, parlamentare pe 8 decembrie. Declaratiile lui Ciolacu

politica

Marcel Ciolacu

Liderii PSD si PNL au batut palma, miercuri, intr-o sedinta a coalitiei care a avut loc la sediul Guvernului. Anuntul oficial va fi facut in aceasta seara, de la ora 19.00, de catre Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca.

UPDATE marcel Ciolacu a confirmat, in fata jurnalistilor, ca vor fi „liste comune la europarlamentare”. „Candidat comun care sa deschida lista inca nu e stabilit, nu e Sabina Iosub”, a precizat Ciolacu.

Este de asteptat ca primul candidat de pe lista PSD-PNL sa fie o femeie, au precizat surse politice.

De asemenea, „este posibil” sa fie si „candidati comuni la locale in unele localitati”.

Astfel, s-a decis comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele, acestea vor avea loc pe 9 iunie. PSD si PNL cor candida pe liste comune la europarlamentare.

Alegerile prezidentiale vior avea loc in toamna, urmeaza sa fie stabilita data exacta.

Alegerile parlamentare generale vor avea loc pe 8 decembrie.

Citeste si: Ce arata mega-sondajul comandat de PSD si PNL: 8% dintre romani voteaza cu partidul lui Sosoaca. 66% vor ca viitorul guvern sa fie condus de „partide care impreuna sa asigure stabilitate politica”

Sondajul comandat de PSD si PNL, pe baza caruia Mihai Tudose (PSD) a anuntat ca „romanii isi doresc comasarea alegerilor”, arata ca 53% dintre romani sunt de acord cu comasarea. Sondajul a fost realizat de Avangarde (Marius Pieleanu) in perioada 19.02.2024 – 20.02.2024.

Conform sondajului comandat de PSD si PNL, romanii ar vota astfel la alegerile europarlamentare:

PSD – 31%

PNL – 20%

AUR – 18%

Dreapta Unita – 15%

SOS Sosoaca – 8%

UDMR – 5%

REPER – 2%

Iata rezultatele sondajului:

Mihai Tudose, seful de campanie electorala al PSD, a declarat miercuri, dupa discutiile intre reprezentanti ai PSD si PNL la sediul Guvernului, ca „romanii isi doresc comasarea alegerilor”.

Tudose a iesit impreuna cu Rares Bogdan in fata jurnalistilor, dupa sedinta liderilor coalitiei, pentru a anunta marea veste.

„Asteptam o cercetare sociologica despre ce doresc romanii. A sosit azi-noapte. Mai mult de 60% din romani doresc comasarea si o majoritate chiar mai mare doresc o continuitate a guvernarii si o coerenta a guvernarii.

Este clar ca lumea s-a saturat de schimbari bruste, de schimbari de guverne, de schimbari de politica interna si externa. Asta s-a discutat intens si astazi. Nu putem fi defazati de aceste lucruri si atunci decizia a celor doua partide a fost ca astazi, la ora 16.00, sa avem structuri de conducere simultan, sa vedem ce spun partidele noastre, colegii nostri, despre strategia pe care noi am convenit sa le-o propunem.  Vom avea o coalitie imediat dupa aceste intalniri de la ora 16.00, iar la ora 19.00, veti avea in fata pe cei doi presedinti”, a spus Mihai Tudose.

„Ne-am intalnit la ora 8.00, am avut o discutie foarte serioasa, aprofundata si am convenit cu totii sa mergem in fata partidelor noastre pentru a discuta principiile si un proiect important”, a declarat si Rares Bogdan.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: