PSD si televiziunile PSD l-au calcat in picioare pe Ghinea. Iata date OFICIALE, care este adevarul despre rata de absorbtie a fondurilor europene

politica

Rata de absorbtie curenta a fondurilor europene a crescut, in august, cu 1,67 puncte procentuale, respectiv la 78,36% pe cadrul financiar 2007 – 2013, potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene (MFE). Reprezentantii PSD au acuzat insistent Guvernul Ciolos ca a absorbit „zero” fonduri europene.

Astfel, valoarea declaratiilor de cheltuieli transmise la Comisia Europeana (CE) depasea 14,93 miliarde de euro la data de 31 august.

In ceea ce priveste rata absorbtiei efective, respectiv rambursarile de la CE, aceasta a crescut cu 2,45 puncte procentuale, la 74,21% (14,142 miliarde euro).

Pe Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE), rata de absorbtie curenta era de 93,73%, pe Programul Operational Asistenta Tehnica — 113,42% (include top-up-ul solicitat de CE), pe Programul Operational Sectorial Mediu a crescut la 78,86%, pe Programul Operational Regional — 85,04%, pe Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane — 67,74%, pe Programul Operational Sectorial Transport — 68,8%, iar pe Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative — 98,66%.

Potrivit MFE, 31 martie 2017 reprezinta termenul pana la care trebuie transmisa la Comisie, prin SFC 2007, aplicatia de plata a soldului final si a declaratiei finale de cheltuieli.

Citeste si: Iata de ce il vaneaza PSD pe Ghinea. Ministrul prezinta DOVEZI: 750 de milioane lei au mers la firmele lui Sebastian Ghita

In urma cu o luna, Victor Ponta si alti lideri ai PSD sustineau ca guvernul a absorbit „zero” fonduri europene.

”Din pacate este adevarat – Romania in 2016 are ‘GUVERNUL ZERO!’ Nu doar absorbtie zero, ci si ce isi propun in continuare pana la sfarsitul anului este tot zero! Faptul ca acum recunosc nu ne incalzeste cu nimic, problema este ca de dimineata si pana acum tot mai multi oameni ma intreaba daca nu cumva tocmai din acest motiv ‘a trebuit sa moara oameni’ si sa avem acest Guvern!?”, a scris Victor Ponta pe contul sau de pe reteaua de socializare.

De asemenea, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a fost insistent atacat pe subiectul ansrobtiei fondurilor europene de Antena 3 si Romania TV, televiziunea deputatului Sebastian Ghita.

Citeste si: Un ministru fara teama: I-a spus direct in fata lui Sebastian Ghita ca FURA

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: