„PSD si UDMR trebuie sa dispara”. Cele doua partide au trantit in Senat alegerea primarilor in doua tururi

politica

Propunerea legislativa a USR privind alegerea primarilor in doua tururi a fost respinsa miercuri la Senat prin voturile UDMR si PSD. Senatorul USR Vlad Alexandrescu afirma ca PSD si UDMR nu sunt partide nationale, democratice, ci ”o gasca de baroni locali care vor sa conduca primariile si judetele ca niste mosieri”.

Senatorii au respins, miercuri, propunerea legislativa a USR cu 47 de voturi „impotriva” si 33 de voturi „pentru”.

”PSD si UDMR nu sunt partide nationale, democratice. Sunt o gasca de baroni locali care vor sa conduca primariile si judetele ca niste mosieri. Si asta au dovedit astazi in Senat cand au votat impotriva alegerilor pentru primar in 2 tururi”, a scris pe Facebook senatorul USR Vlad Alexandrescu, citat de news.ro.

In opinia sa, parlamentarii UDMR si PSD nu sunt niste reprezentati ai cetatenilor care urmaresc binele tarii.

”Nu ca ar fi o noutate, dar e foarte clar ca nimic nu le poate baga mintile in cap, sunt complet irecuperabili. Caderea guvernului PSD, pe care UDMR l-a sustinut fara ezitare chiar si cand Dragnea distrugea justitia cu ordonante de urgenta, nu i-a facut mai responsabili. Dimpotriva, tot mai speriati de perspectiva pierderii puterii si banilor, vor sa se asigure ca isi pastreaza putina putere pe care o mai au”, scrie Alexandrescu.

El considera ca alegeri in 2 tururi inseamna normalitate, inseamna respectarea vointei poporului si democratiei reprezentative, in timp ce alegeri intr-un singur tur inseamna consolidarea puterii baronilor, inseamna o frana in dezvoltarea Romaniei.

”E clar ca aceste doua partide trebuie sa dispara de pe scena politica pentru binele tarii. Dar trebuie sa se petreaca prin vot, trebuie sa ii aruncam la cosul de gunoi prin vot popular, la prezidentiale, la locale si parlamentare. Iar votantii lor, mintiti si deceptionati atatia ani, trebuie sa primeasca reprezentarea corecta de care au nevoie. Au nevoie de partide care sa le reprezinte cu adevarat interesele”, conchide Vlad Alexandreascu.

Revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin este una dintre conditiile impuse de USR si de PMP pentru sustinerea Cabinetului Orban la votul de investitura in Parlament. UDMR nu este insa de acord si vrea mentinerea variantei actuale.

De altfel, premierul desemnat Ludovic Orban a fost intrebat marti in legatura cu acest subiect.

”Avem un proiect de lege in Parlament in dezbatere la Camera Deputatilor. Exista un proiect inaintat de PMP tot legat de alegeri in doua tururi. Il vom vota. PNL sustine alegerea in doua tururi. UDMR are dreptul sa-si exprime punctul de vedere la votul din Parlament pe proiectul respectiv. Nu putem sa determinam un partid sa voteze altfel decat cred ei“, a spus Ludovic Orban

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: