PSD-ul, nou asalt asupra companiilor private: Olguta Vasilescu da ordine firmelor si le spune ce sa faca cu banii privati

politica

Guvernul nu vrea sa atraga oameni din privat la stat gratie legii salarizarii, ci sa determine companiile sa inteleaga ca romanii nu mai sunt sclavii nimanui, sustine ministrul Muncii. Olguta Vasilescu si-a propus sa forteze firmele mari sa creasca si ele nivelul de salarizare.

„Marile companii private trebuie sa inteleaga faptul ca romanii nu mai sunt sclavii nimanui si ca trebuie sa munceasca si ei pe salarii decente. Poate ca nu vor putea din primii ani sa faca salariile cum sunt in Uniunea Europeana, dar in mod sigur isi vor permite sa creasca toate aceste venituri ale angajatilor lor, in conditiile in care statul roman le face facilitati fiscale. (…)

Ne dorim de la mediul de afaceri sa-i dam cat mai multe facilitati fiscale, sa avem un mediu de afaceri prietenos, poate mai bun decat este peste tot in Uniunea Europeana din punct de vedere al fiscalizarii, dar in acelasi timp banii care nu mai revin statului, din TVA de exemplu, care s-a scazut de la 24% la 19%, din taxa de stalp care nu se mai colecteaza, din accizele scazute la inceputul anului, din impozitul pe profit, impozitul pe dividende, care a scazut de la 16% la 5% si de la anul o sa fie zero, arata Agerpres.

In conditiile in care dam mediului de afaceri toate aceste facilitati, ne asteptam ca banii respectivi sa se duca nu numai in profitul lor, in buzunarul lor, ci sa mearga si catre partea de investitii, sa mearga si catre partea de salarizare, ca sa poata aduce cat mai multi romani in clasa de mijloc”, a spus Olguta Vasilescu, miercuri seara, la Antena3.

Intrebata daca Legea salarizarii unitare nu va crea o diferenta mare de salarizare intre sistemul de stat si cel privat, ministrul Muncii a precizat ca ideea nu este „sa-i abandonam pe cei din mediul privat”, ci, dimpotriva, mediul privat sa fie fortat cumva sa creasca la randul sau veniturile angajatilor.

„In general, la stat sunt persoane cu studii superioare in proportie de 98%. Este logic ca macar din acest punct de vedere ar trebui sa fie sistemul de salarizare mai mare. Dar ideea nu este sa-i abandonam pe cei din mediul privat, care sa ramana cu niste salarii foarte mici.

Dimpotriva, fortam cumva mediul privat ca si ei sa creasca la randul lor veniturile angajatilor si pentru asta facem tot felul de formule de ajutor al oamenilor de afaceri (…) Cand vom schimba sistemul fiscal de anul viitor, o sa vedeti ca netul la angajatul din privat creste cu 17%, chiar daca angajatorul nu mai pune niciun leu fata de cat are acum in plata.

Deci sa nu creada cineva ca am abandonat mediul privat, ne-am concentrat doar pe sistemul bugetar si i-am lasat pe cei care lucreaza la privat sa moara de foame sau sa fie sclavii cuiva”, a subliniat Olguta Vasilescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: