PSD va darama guvernul peste o luna si vrea sa revina la putere: „La jumatatea lunii august vom avea motiunea de cenzura”

politica

Purtatorul de cuvant al PSD, Lucian Romascanu, a anuntat duminica, la pranz, ca PSD va depune motiune de cenzura cel mai probabil la jumatatea lunii august.

„In mod normal, motiunea de cenzura ar trebui sa se intample destul de repede. Undeva pe la mijlocul lunii august ar trebui sa avem aceasta motiune de cenzura. Noi am sperat sa nu fim nevoiti sa o depunem in starea de alerta.

Cea mai buna formula ar fi un guvern de uniune nationala care sa asigure organizarea aestor doua runde de alegeri. Este posibil si un guvern politic, acum PSD nu are majoritate in Parlament, trebuie negocieri cu alte partide pentru a propune si trece un guvern politic. Lucrurile sunt in derulare si negociere. Cei care vor sprijini demersul nostru pentru motiunea de cenzura vor propune viitorul guvern”, a spus Romascanu.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a amenintat miercuri pe presedintele Iohannis si premierul Orban ca le va „matura guvernarea” daca nu dubleaza alocatiile copiilor. „Daca nu fac asta, depunem motiunea de cenzura in august – indiferent ca Romania va fi sau nu atunci in stare de alerta”, anunta Ciolacu.

„Am un singur mesaj pentru Iohannis si Orban: nu dublati alocatiile, va maturam guvernarea! Sunteti un pericol pentru viitorul tarii!

Presedintele Iohannis nu mai poate amana dublarea alocatiilor pentru copii. Curtea Constitutionala demonstreaza prin decizia de azi ca PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar sa blocheze aplicarea legii.

Pentru milioane de romanii cu copii aceasta masura initiata de PSD este o mare gura de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De ceea, ii solicit presedintelui sa promulge legea in regim de urgenta, iar Guvernului Orban sa o aplice de la 1 august. Daca nu fac asta, depunem motiunea de cenzura in august – indiferent ca Romania va fi sau nu atunci in stare de alerta.

O guvernare care se opune cu toate fortele cresterii veniturilor a milioane de copii nu poate construi vreun viitor pentru Romania!”, a anuntat Ciolacu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: