PSD valideaza astazi candidaturile la congresul de sambata cand partidul poate inregistra rusinea istorica de a fi condus de … Viorica Vasilica Dancila

politica

Comitetul Executiv al PSD discuta si valideaza astazi candidaturile pentru functiile de conducere din partid, 24 de social – democrati fiind interesati de o astel de functie. Pentru postul de presedinte executiv sunt trei candidati – Viorica Dancila, Ecaterina Andronescu si Nicolae Banicioiu, iar pentru cel de secretar general candideaza Marian Neacsu si Codrin Stefanescu. Decizia finala va fi luata prin vot la Congresul din 10 martie.

Potrivit listei oficiale, pentru functia de presedinte executiv si-au depus candidaturile Ecaterina Andronescu, Nicolae Banicioiu si Viorica Dancila. De asemenea, pentru functia de secretar general si-au depus candidatura Marian Neascu si Codrin Stefanescu, anunta News.ro.

Pentru functiile de vicepresedinti, pentru Regiunea Bucuresti – Ilfov sunt candidati Gabriela Firea, Robert Negoita si Daniel Florea, iar pentru Regiunea Sud-Vest Lia Olguta Vasilescu si Paul Stanescu.

In Regiunea Muntenia candideaza pentru functia de vicepresedinti Roxana Manzatu, Adrian Tutuianu, Serban Valeca si Catalin Radulescu.

In Regiunea de Sud – Est candideaza Lucretia Rosca si Marian Oprisan, in timp ce in Nord – Est sunt Carmen Dan si Gabriel Vlase.

Pentru partea Nord – Vest sunt sustinuti Doina Pana si Gabriel Zetea, in Vest Natalia Intotero si Mihai Fifor, iar in Regiunea Transilvania – Centru sunt Roxana Manzatu, Bogdan Trif.

Probleme ar putea fi inregistrate in cazul validarii candidaturilor lui Nicolae Banicioiu, Codrin Stefanescu, Catalin Radulescu si al Ecaterinei Andronescu, acestia neavand sustinerea unor organizatii pentru a candida. Ei au si criticat modul de organizare a Congresului si conditiile impuse pentru a putea candida.

In replica, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca este o minciuna ce spun unii referitor la faptul ca acest Congres este organizat pentru a primi functii cei care ii sunt apropiati lui si pentru „a scapa” de cei care il critica. De asemenea, referitor la afirmatiile unor lideri PSD care critica actuala conducere, Liviu Dragnea spune ca si ei fac parte din ea si ca „toata lumea vorbeste peste tot, este o intrecere foarte dura in declaratii”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: