PSD vine cu o interventie a politiei din Strasbourg pentru a justifica violentele din 10 august. Dar iata ce s-a intamplat in Franta – Video

politica

Europarlamentarul PSD Razvan Popa sustine ca fortele de ordine din Strasbourg (Franta) au actionat impotriva unor demonstranti la fel ca jandarmii din Piata Victoriei, afrimand ca apoi „nu a existat un asemenea iures cum exista in Romania”. Insa diferentele dintre cele doua interventii sunt uriase.

„Va dau un exemplu: la ultima sesiune de la Strasbourg a existat o manifestatie. Un grup ecologist care milita pentru oprirea unor lucrari la o autostrada. O manifestatie neautorizata, oarecum violenta: la fel, au fost agresati jandarmii, iar manifestantii au refuzat sa paraseasca locul respectiv. A fost o interventie a jandarmeriei franceze foarte ferma si foarte aplicata. Nu a existat un asemenea iures cum exista in Romania. De aceea spun ca este o falsa problema care se induce”, a declarat Razvan Popa intr-un interviu pentru publicatia online pesedista DC News. Afirmatiile sunt facute in contextul in care, pe 3 octombrie, violentele din Piata Victoriei vor fi dezbatute in Parlamentul European.

Pe 10 septembrie,  politia franceza a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de protestatari, in apropierea orasului Strasbourg. Participantii la protest doreau stoparea constructiei unei sosele de centura in zona localitatii Kolbsheim, blocand astfel santierul. Potrivit acestora, noua sosea va distruge terenuri agricole si va pune in pericol mai multe specii de animale, unele deja aflate pe cale de disparitie.

Iat ainsa cum a decurs intervenita. Jandarmii nu au facut uz de bastoane, ci doar i-au impins cu scuturile pe protestatari. Mai mult, in nicin caz nu sau folosit gaze lacrimogene in cantitati industriale, precum in Piata Victoriei. Mai mult, atunci cand un protestatar a lovit cu pumnul in casca un politsti francez, acesta s-a limitat doar sa il ameninte cu bastonul, fara insa sa-l loveasca.

Inca o data, iata ce a fost in Piata Victoriei:

Comentarii: