PSD vine cu o lista de cosmar pentru europarlamentare. Cine vrea neaparat sa ajunga la Bruxelles

politica

PSD nu si-a definitivat lista pentru alegerile europarlamentare, dar in cursa interna s-au inscris, pe langa actualii eurodeputati, mai multi lideri ai partidului, printre care Rovana Plumb, Claudiu Manda, Daniel Florea si Robert Negoita, au declarat pentru Mediafax surse social-democrate.

„Momentan se discuta foarte mult despre liste in interiorul partidelor si la nivelul PSD. Sunt mai multe persoane care si-au declarat intentia de a candida: Rovana Plumb, Claudiu Manda, Daniel Florea, Robert Negoita. Europarlamentarii actuali, toti isi doresc sa candideze. Cel mai probabil o sa mearga pe paritate, jumatate doamne, jumatate domni. In sondajele de opinie, PSD are intre 26 si 33 la suta, ceea ce inseamna 10-12 europarlamentari”, au declarat surse social-democrate.

Potrivit surselor citate, PSD nu a luat inca o decizie in privinta listelor comune cu ALDE.

„Momentan nu este clar ( daca vor fi liste comune cu ALDE – n.r.). Cele doua partide fac parte din familii politice diferite”, au declarat aceleasi surse.

In cursa pentru un mandat de eurodeputat s-a inscris si Victor Negrescu, fost ministru delegat pentru Afaceri Europene si fost europarlamentar. El este sustinut de PES Activists, organizatie pe care o coordoneaza si care este formata din membri si simpatizanti social-democrati.

„Alegerile pentru Parlamentul European reprezinta un moment cheie pentru ceea ce inseamna viitorul UE si scorul din alegerile pentru PE vor determina, zic eu, si cursul UE de acum incolo. In contextul acesta, este foarte important sa avem o participare ridicata la alegerile pentru PE si ca partidele politice sa se prezinte cu o lista de candidati puternici, care cunosc cum merg lucrurile la nivelul PE, care au contacte importante la Bruxelles, care vorbesc fluent mai multe limbi straine, care inteleg ce insemana familiile politice europene de care apartin si cred ca acestea ar trebui sa fie criteriile de baza pentru stabilirea listelor finale de candidati. In aceasta logica, organizatia pe care o conduc, PES Activists Romania, o structura compusa din peste 10 mii de persoane interesate de politica europeana m-a sustinut si ma sustine pentru a fi din nou candidat pentru PE. In sensul acesta, impreuna cu echipa pe care o conduc, am inceput demersurile organizatorice si purtam discutii impreuna cu colegii nostri pentru ne asigura ca organizatia noastra va fi reprezentata in PE, asa cum a fost reprezentata si la precedentele alegeri pentru PE”, a declarat Negrescu.

Victor Negrescu a fost ales in Parlamentul European, pe listele PSD in 2014 si a stat la Bruxelles pana in iunie 2017, cand a fost numit ministru delegat pentru Afaceri Europene in Guvernul Tudose. Negrescu a facut parte si din Executivul Dancila pana aproape de finalul anului 2018, cand si-a dat demisia.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: