PSD vrea sa scoata „oamenii in strada” dar nu are cu cine. Discurs PRM-ist: „Nu avem structuri si multinationale in spate”

politica

Noul presedinte al PSD Arges, Ion Minzina, considera ca prestatia actualului guvern ar fi trebuit sa provoace proteste ale populatiei, dar ca social-democratii nu au capacitatea de a scoate oameni in strada, deoarece nu beneficiaza de sustinere din partea multinationalelor si a altor „structuri”.

„Din pacate, aici PSD-ul, la proba aceasta sta foarte prost, adica cu scos oameni in strada. La cate nenorociri au produs ei in trei luni de zile, ar fi trebuit sa existe populatie in strada. Numai ca PSD-ul nu are in spate multinationale (…), nu are in spate structuri, putintele, acolo, cate or fi. Prin urmare, ne asumam si riscul acesta de a face toate alegerile pe care le vor ei. Si daca e sa ne batem, acum ne batem cu ei, sa le demonstram ca-i putem bate si cu armele lor”, a declarat Minzina joi, in cadrul unei conferinte de presa, citat de Agerpres.

In opinia liderului PSD Arges, PNL doreste sa provoace alegeri parlamentare anticipate pentru a nu ajunge in situatia de a deconta esecurile inregistrate la guvernare.

„A mai ramas de facut un singur lucru, si ei, realizand ca sunt incapabili sa conduca actul de guvernare si pentru a-si prelungi agonia la guvernare (…), forteaza aceste alegeri. Ei habar n-au ce fac de la o zi la alta. Citu declara ceva, Orban declara altceva (…). Prin urmare, ei incearca, (…) daca ar fi putut duceau aceste alegeri si odata cu alegerile prezidentiale. Asta este, ne asumam, suportam consecintele toti, mergem mai departe. Ce sa facem?”, a spus Minzina.

Pe de alta parte, el a sustinut ca intentia liberalilor de a modifica legislatia electorala cu doar cateva luni inainte de alegerile locale si fara o dezbatere in Parlament incalca principiile democratice.

„Nimeni nu si-a permis o bataie de joc mai mare decat modificarea, in mijlocul ciclului electoral, a unor legi electorale. Nimeni nu a facut lucrul acesta de cand respectam legislatia si cutumele parlamentare. Si vine acum domnul acesta de la Cotroceni (…). Schimbam legea electorala. Prea putin ma intereseaza ca e cu un tur, cu doua tururi, cu vot direct, cu vot indirect. Dar bataia asta de joc nu are nimic de a face cu ceea ce inseamna democratie si reguli europene. Asta inseamna, daca Europa nu reactioneaza, ca sunt foarte multumiti de slugile pe care le-au adus la putere in Romania. Vor zice ‘domnule, sunt slugi, sunt executanti perfecti, e bine ce fac aia acolo'”, a mai declarat Ion Minzina.

Ion Minzina a fost ales la conducerea organizatiei PSD Arges pe 17 ianuarie, inlocuindu-l in functia de presedinte pe senatorul Serban Valeca. El este vicepresedinte al Consiliului Judetean Arges, dar anterior a avut si trei mandate de parlamentar: intre 1996 si 2000 a fost senator din partea PRM, iar in legislaturile 2000-2004 si 2004-2008 a fost deputat PRM.

Mai mult despre:


Comentarii: