„Pseudo-revolutia fiscala a insemnat 3 lei”. Patronatul IMM comenteaza ironic „marile realizari” ale Guvernului PSD-ALDE

money

Pseudo-revolutia fiscala a insemnat o crestere salariala de 3 lei, dar din punct de vedere aritmetic vorbim de fapt pe undeva despre scaderi, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

„Majorarea salariului mediu o vad din punct de vedere matematic. Trebuie sa ne uitam aritmetic la acesta. Daca nivelul salariului minim a crescut, iar nivelul salariului mediu a ramas acelasi, pentru ca 3 lei nu-i mai iei in seama, inseamna ca undeva a scazut. Daca media ramane la fel, iar partea de jos s-a dus mai sus, inseamna ca partea de sus (salariul mediu, n.r.) a venit mai in jos. A venit clasa de sus spre clasa de jos. Asta inseamna ca foarte multor angajati le-a scazut salariul, deci cel aflat peste medie. Deci, pseudo-revolutia fiscala a insemnat 3 lei…”, a afirmat Jianu.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), publicate saptamana trecuta, in Romania, castigul salarial mediu nominal net s-a situat, in februarie, la 2.487 de lei, in crestere cu 3 lei fata de luna anterioara.

La nivel brut, castigul salarial mediu nominal a fost de 4.128 lei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: