Publicatie guvernamentala din Ungaria: „Razboiul incepe acum. 2 milioane de soldati rusi vor sterge Ucraina de pe harta”

externe

Magyar Nemzet, publicatie guvernamentala de la Budapesta, una dintre cele mai citite din Ungaria, a publicat un articol in care se sustine ca Rusia va sterge Ucraina de pe harta in curand. „Operatiunea de pana acum, pe care Putin a numit-o o operatiune militara speciala, a fost un mic exercitiu de incalzire, o gluma de copil in comparatie cu ceea ce urmeaza sa se intample acum”, sustine editorialistul de la Magyar Nemzet, Pilhal Tamas.

Articolul este un atac violent la adresa Statelor Unite si reia pana la virgula toatele tezele propagandei de la Moscova.

„Daca luptele se transforma intr-un razboi NATO-Rusia, ceea ce, din pacate, este din ce in ce mai probabil, trebuie sa ne ferim cu orice pret, indiferent de costuri! Articolul 5 sau nu, nu trebuie sa ne implicam intr-un razboi cu Rusia. In primul rand, vom fi distrusi. Pe de alta parte, pentru ca Rusia nu este inamicul nostru de zeci de ani. De fapt, este un partener mai corect decat unii dintre asa-zisii nostri ‘aliati’ care ne-au impins in casa mortii acum o suta doi ani si ne-au inchis usa in nas”, se afirma in articol.

Articolul din Magyar Nemzet a fost semnalat de corespondentul Reuters, Thomas Escritt.

Iata cele mai relevante pasaje din acest articol, intitulat „Razboiul incepe acum”:

In curand, pana la doua milioane de soldati rusi inarmati pana in dinti vor incepe sa stearga de pe harta ceea ce a fost numit Ucraina timp de cateva decenii. Operatiunea de pana acum, pe care Putin a numit-o o operatiune militara speciala, a fost un mic exercitiu de incalzire, o gluma de copil in comparatie cu ceea ce urmeaza sa se intample acum. Peste cateva zile, nu numai ca un corp expeditionar de 200.000 de voluntari si profesionisti va spulbera obiective militare ucrainene, dar o armata de un milion de oameni se va revarsa in vecinatate pentru a-i matura pe ucraineni, care au fost impinsi la razboi de americani, instruiti de NATO, inarmati pana in dinti, imbibati de cultul Bandera si folositi ca momeala. Se pare ca amabilitatile s-au terminat. Ma tem ca, de acum incolo, nu sute, ci mii de oameni vor fi ucisi in fiecare zi si ca va avea loc o confruntare si o razbunare teribila. Urmeaza ceea ce ar fi trebuit evitat cu orice pret.

Este interesant: atunci cand presedintele american John Fitzgerald Kennedy a declarat acum saizeci de ani ca nu va tolera desfasurarea de rachete nucleare sovietice in vecinatatea SUA, sovieto-ucraineanul Hrusciov a inteles. Si-a retras imediat armele nucleare din Cuba. Acum, in situatia inversa, americanii nu sunt dispusi sa recunoasca faptul ca Rusia, mostenitoarea mutilata a Uniunii Sovietice, nu doreste sa vada o baza NATO si baterii de rachete ofensive care ameninta Moscova pe teritoriul sau ancestral. Cu toate acestea, Putin vorbeste si repeta acest lucru de mult timp, de zeci de ani. Unii spun ca ceea ce a cerut presedintele rus nu a fost inteles pentru ca „statul profund” american este condus de imbecili. Consider ca acest lucru este mai degraba nerealist. Este mai probabil ca nu au vrut sa inteleaga. Mai ales ca acesta a fost planul de la inceput: razboi. Statele Unite, desigur, iubesc razboiul. Industria sa de razboi ar face orice, ar sacrifica orice numar de oameni, in special fiii si fiicele altor tari, doar pentru a obtine noi comenzi. Pentru ca nu este niciodata suficient: vor mai multi bani, mai multa putere. Am vazut acest lucru in ultimele decenii. Milioane de civili au murit in intreaga lume pentru a satisface apetitul industriei de razboi americane. Dar este de nestavilit.

Razboiul a fost planul. Sa incolteasca Rusia, umilita in 1991, mutilata precum Trianonul nostru (desi mult mai putin in proportii), sa o sangereze prin razboi si sanctiuni, iar apoi sa o cioparteasca din nou, poate in cele din urma. Si apoi poate urma obisnuita si nealterata jefuire gratuita americana, asa cum a fost cazul in Ucraina din 2014 sau in Europa Centrala dupa 1990. Furand toate fabricile, terenurile, materiile prime, instaurand un guvern marioneta, si tot timpul crezand pe fata oamenilor de acolo: pentru voi, libertate, democratie!

(…) Fara armele americane, fara directia, inteligenta, recunoasterea, planul de razboi, razboiul s-ar fi terminat demult, ar fi fost pace, cu noi granite. Americanii sunt cei care au vizat tintele, au ajutat la scufundarea crucisatorului Moscova, au ucis generali rusi. Si se lauda cu asta. Cu cateva zile in urma, New York Times a raportat cu mandrie ca serviciile secrete americane au condus contraatacul din jurul Harkovului. Bineinteles, vestea nu a fost o surpriza. Singurul lucru care ne-a pus pe ganduri a fost faptul ca a fost raportat intr-un mod sfidator. Recunosc ceea ce negau pana acum: acesta este un razboi ruso-american.

Destul de ciudat, nu evenimentele de dinaintea datei de 24 februarie sunt cele care arunca cea mai mare lumina asupra motivelor pentru care acest razboi a fost inevitabil. Este tot ceea ce s-a intamplat de atunci. Nu lovitura de stat a CIA din 2014, inlaturarea presedintelui ucrainean pro-rus, incendierea si linsarea civililor rusi din Odesa, persecutia sistematica a etnicilor ucraineni (inclusiv a fratilor si surorilor noastre maghiare din Transcarpatia), atrocitatile Garzilor Bandera, sau campania ucraineana de exterminare a populatiei ruse din Donbas reprezinta cauza principala a razboiului. Acestea sunt doar simptome.

Dupa 24 februarie, papusarul, Statele Unite, a iesit din spatele cortinei. Ar fi fost nevoie doar de o pocnitura din degete pentru ca guvernul marioneta ucrainean sa puna in aplicare acordurile de la Minsk, sa desfiinteze bandele paramilitare si sa aboleasca legile care oprima nationalitatile. Nu a facut acest lucru pentru ca dorea razboi.

De aceea, a transformat zona tampon numita Ucraina intr-o singura baza militara uriasa. De aceea a pariat mult pe rezultatul referendumului din Crimeea, pe dreptul rusilor la autodeterminare (frontierele altora pot fi trasate doar de Occident – se numeste „drept international”). Si de aceea s-a prefacut ca este surda cand Rusia a venit cu cererile sale de securitate si i-a amintit de promisiunile anterioare ale SUA (ca NATO nu se va extinde spre est). SUA a vrut sa izbucneasca razboiul – asa ca a facut-o. Iar acum va trece la o treapta superioara.

Ceea ce va urma: distrugere necrutatoare, suferinta, moarte. Rusia, incoltita, infuriata de sanctiuni, umilita, se misca serios. Asa cum a prezis presedintele sarb Vucic inainte de anuntul de ieri al lui Putin: in cateva luni, se va declansa un conflict militar de proportii cum nu am mai vazut de la cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Intre timp, Macron a calificat referendumul privind regiunile ocupate (reocupate) de Rusia drept o parodie. A spus ca, daca nu ar fi fost atat de tragic, i s-ar fi parut amuzant. Ceea ce este o farsa si o gluma pentru presedintele francez nu este o farsa si o gluma pentru oamenii care locuiesc acolo. Ce familiar! Un alt francez, Clemenceau, nu a vrut sa auda de autodeterminare sau de referendumuri cand ne taia in bucati pe biroul sau…

Si apropo de frumoasa noastra tara, m-as bucura daca cuvintele mele ar ajunge la autoritati. Daca luptele se transforma intr-un razboi NATO-Rusia, ceea ce, din pacate, este din ce in ce mai probabil, trebuie sa ne ferim cu orice pret, indiferent de costuri! Articolul 5 sau nu, nu trebuie sa ne implicam intr-un razboi cu Rusia. In primul rand, vom fi distrusi. Pe de alta parte, pentru ca Rusia nu este inamicul nostru de zeci de ani. De fapt, este un partener mai corect decat unii dintre asa-zisii nostri „aliati” care ne-au impins in casa mortii acum o suta doi ani si ne-au inchis usa in nas.

Mai mult despre: ,

Comentarii: